Rivalul Daciei Duster a ajuns în România. Ce oferă noul MG ZS – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 feb. 2024 Știri auto

Un nou producător a intrat la finalul anului trecut pe piața din România, iar cel mai accesibil model al său este MG ZS, un SUV de dimensiuni compacte, cu un preț de pornire sub cel al Daciei Duster.

MG este un producător britanic ce se află în prezent sub patronajul SAIC, una dintre cele mai mari companii auto din China. La finalul anului 2023, MG a intrat și pe piața din România, unde a început să își vândă modelele de buget.

Unul dintre acestea este MG ZS, un SUV de segment B ce ar putea reprezenta pentru unii clienți o alternativă la Dacia Duster. Am luat și noi o astfel de mașină la test pentru a vedea ce oferă.

Cel mai nou SUV accesibil disponibil în România. Ce primești de la MG ZS?

În România, MG ZS are un preț de pornire de 17.950 de euro, cu TVA inclus. Mașina din testul nostru a fost o versiune de 19.400 de euro, ce oferă câteva dotări în plus, comparativ cu versiunea standard. Sunt disponibile două motorizări MG ZS: 1.5 benzină, natural aspirat, ce produce 106 CP, fiind conectat la o transmisie manuală cu 5 trepte sau un motor 1.0 turbo, ce produce 111 CP și care poate fi cumpărat cu o transmisie manuală cu 6 trepte sau cu o automată, tot în 6 trepte de viteză.

La exterior, mașina vine echipată cu faruri full LED indiferent de versiune, cu toate că proiectoarele de ceață folosesc becuri clasice. De asemenea, jantele din aliaj sunt standard, indiferent de nivelul de echipare.

Pe această versiune nu au fost montate camerele 360, însă a venit echipată cu senzori de parcare pe spate. Tot în spate observăm că stopurile au tehnologie LED, dar semnalizările și luminile de marșarier folosesc becuri incandescente.

La interior, mașina oferă foarte mult spațiu pentru pasagerii din spate și un portbagaj cu un volum de 448 de litri. În cabină a fost folosit un mix de materiale tari și unele moi la atingere, dar rămâne o mașină de buget, fără pretenții de lux.

Mașina din testul nostru a fost dotată cu tapițeria din piele ecologică, tabloul de bord digital și sistemul audio superior. Ecranul central de infotainment integrează funcțiile climatizării și oferă conectivitate prin fir la Android Auto și Apple CarPlay. Tot la capitolul conectivitate, MG ZS oferă 4 porturi USB în standard, două în față și două în spate.

Pentru mai multe detalii, nu ezitați să urmăriți și clipul de prezentare al noului MG ZS.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide