Rolls-Royce dezvăluie noua ediție limitată Black Badge Wraith Black Arrow

Autor: Adrian Somai 22 mart. 2023 Știri auto

Rolls-Royce prezintă oficial noua ediție specială Black Badge Wraith Black Arrow, ultimul coupe echipat cu o unitate de motorizare V12 din gama constructorului de lux. Practic, prin dezvăluirea acestui model, producătorul britanic își ia la revedere în mod oficial de la Wraith și de la acest motor. Fiind vorba despre o ediție specială, producția ei va fi limitată la numai 12 exemplare, toate fiind deja rezervate, potrivit Automotive World.

Din punct de vedere estetic, ediția specială Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow este vopsită la exterior într-o nuanță specială de gri în partea frontală, care se transformă în negru în partea din spate. Pentru a spori impactul vizual, britanicii au apelat și la câteva accente de culoare galbenă în zona barei frontale și a grilei.

Schema de culori gândită acum de cei de la Rolls-Royce și-a găsit inspirația la modelul Thunderbolt, un model dezvoltat în anul 1938 pentru a stabili un record de viteză de 576 km/h la Bonneville. Misiunea nu s-a dovedit a fi deloc ușoară, britanicii având nevoie de nu mai puțin de 18 luni pentru a pune la punct această schemă de culori.

Ultimul coupe echipat cu un motor V12

Mergem mai departe către habitaclu, acolo unde găsim aceleași culori despre care am vorbit și la exterior. Remarcăm, așadar, accente de culoare galbenă la nivelul volanului, în zona planșei de bord, în panourile interioare ale portierelor și la nivelul scaunelor. Lângă torpedou mai observăm și un ceas special cu inel galben, care scoate în evidență recordul de viteză stabilit de Thunderbolt la Bonneville.

La capitolul motorizare, ediția specială Black Badge Wraith Black Arrow nu are nimic diferit în raport cu modelul Wraith. Așadar, avem același motor V12 despre care vorbeam mai devreme, capabil să livreze 651 de cai putere. În schimb, remarcăm o emblemă de culoare galbenă, care scoate în evidență faptul că avem de-a face cu ultimul coupe al constructorului britanic cu motor V12.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide