Semne care îți indică faptul că bateria mașinii trebuie înlocuită

Autor: ProMotor 07 dec. 2021 Știri auto
Semne care îți indică faptul că bateria mașinii trebuie înlocuită

Bateria mașinii nu are o durată de viață nelimitată, la un moment dat fiind nevoie să o înlocuiești. Dar de unde știi când este momentul potrivit? Să aștepți până în momentul în care mașina nu mai pornește sau poți face acest lucru și mai repede? Iată care sunt semnele pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când este nevoie de schimbarea bateriei.

Luminile nu mai au eficiența maximă

Atât farurile, cât și luminile de pe plafonieră nu mai au aceeași intensitate atunci când bateria este veche. O baterie care nu mai este suficient de puternică poate fi descoperită printr-o intensitate mai slabă a luminilor. Este recomandată testarea bateriei și, dacă se constată că aceasta este defectă, înlocuirea sa.

Motorul pornește mai greu

De foarte multe ori, o pornire mai dificilă a motorului este cauzată de o problemă a bateriei. În cazul în care pornirea motorului este mai greoaie în special dimineața la prima pornire, este posibil să fie nevoie să înlocuiești acumulatorul. Pentru aceasta, un serviciu de înlocuire baterii auto la domiciliu poate fi cea mai bună soluție la care poți apela. Pe lângă rapiditate și siguranță, beneficiezi și de comoditate în rezolvarea problemei, nemaifiind nevoie să îți bați capul cu căutarea soluțiilor prin alte mijloace. Odată schimbată bateria printr-un astfel de serviciu, vei primi și garanția înlocuirii și funcționării sale, dar vei scăpa și de bateria veche.

Bateria are scurgeri de lichid sau bornele sunt corodate

În cazul unor scurgeri de lichid în jurul bateriei, mai ales în partea superioară a acesteia, în jurul terminalelor, ar fi bine să faci o verificare amănunțită. În cazul acestor scurgeri, bateria nu mai are capacitatea de a se încărca eficient și nici de a furniza curent suficient, ceea ce se traduce printr-o nevoie rapidă de înlocuire.

De cele mai multe ori însă, bateria nu dă niciun semn înainte să cedeze, de aceea este important să verifici bateria înainte de a pleca la drum și în special înainte de venirea sezonului rece, mai ales dacă bateria are deja minim 2-3 ani de funcționare și să o înlocuiești cu una nouă pentru a nu rămâne în imposibilitatea de a porni mașina.

În cazul în care observi oricare dintre aceste semne, dacă nu ești sigur că înlocuirea bateriei este cea mai bună soluție, poți apela la un service specializat în înlocuire baterii auto, astfel încâ să te asiguri că vei lua cele mai bune măsuri pentru o funcționare optimă a vehiculului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bateriiauto.net



Comentarii
Inchide