Serviciul permise şi înmatriculare a vehiculelor, reorganizat

Autor: Mediafax 31 oct. 2017 Știri auto
Serviciul permise şi înmatriculare a vehiculelor, reorganizat

Activitatea Serviciului de permise şi înmatriculare a vehiculelor se va reorganiza, începând din 6 noiembrie, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişee, micşorarea termenelor de eliberare a documentelor şi a termenor de programare la proba practică a examenului pentru carnetul de conducere.

Serviciul permise şi înmatriculare a vehiculelor, reorganizat pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu. Cum se modifică programul de lucru şi cum se va trimite carnetul auto
Astfel, din 6 noiembrie, Serviciul public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor (SPCRPCIV) va funcţiona de luni până vineri, între orele 8.00-19.30, iar programul de lucru cu publicul va fi de la 8.00 la 19.00, în două schimburi.

„Prin această reorganizare a SPCRPCIV Bucureşti se asigură o suprapunere a celor două schimburi pe un interval de timp de patru ore, ceea ce va permite ca în intervalul orar 11.30-15.30, când se înregistrează cel mai mare număr de solicitanţi, să fie deschise un număr sporit de ghişee”, explică Prefectura Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Pentru reducerea timpului de aşteptare, începând de miercuri, permisele de conducere vor fi trimise prin Poşta Română.

„La depunerea cererii de eliberare a permisului de conducere sau a duplicatului, solicitanţii vor primi înscrisuri doveditoare înlocuitoare, cu drept de circulaţie de 15 zile, urmând ca permisele de conducere să fie transmise la adresa menţionată de solicitant, în termen de două zile lucrătoare. Această măsură se va aplica şi în cazul candidaţilor declaraţi ,,ADMIS” la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, nemaifiind necesară prezentarea ulterioară a acestora la sediul SPCRPCIV Bucureşti”, arată sursa citată.

În cazul în care livrarea permisului nu poate fi finalizată prin intermediul serviciului de curierat, acesta va putea fi ridicat ulterior de la sediul SPCRPCIV Bucureşti, de la un ghişeu specializat pentru eliberarea permiselor, cu program de lucru cu publicul, zilnic, între orele 15.30-19.00, disponibil şi pentru cetăţenii care nu doresc să le fie trimise prin poştă documentele.

„Pentru cetăţenii care doresc să obţină un permis de conducere, programul pentru examinarea teoretică este: marţi: 08.00-19.00, miercuri 08.00-16.00, joi 08.00-16.00, în timp ce pentru proba practică, zilnic, minim 22 de examinatori vor putea evalua aproximativ 300 de candidaţi”, conchide sursa precizată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide