Final de carieră pentru Renault Megane. Cum ar putea Dacia să înlocuiască popularul model francez?

Autor: Ionuț Vîlciu 01 apr. 2024 Știri auto

Renault Megane va fi retras din producție la finalul lunii aprilie. Numele de Megane va continua să existe în gama producătorului francez prin prisma modelului electric Megane E-Tech.

Megane, modelul compact al producătorului francez, nu va mai primi o nouă generație. După 4 generații, Renault Megane echipat cu motoare termice va ieși din producție la finalul lunii aprilie a acestui an, relatează Profit.ro.

Încă unul dintre rivalii lui Volkswagen Golf se apropie de finalul carierei. Renault a decis să oprească producția modelului Megane la uzina sa din Spania și se pare că acest tip de caroserie nu va avea un urmaș direct în gama producătorului francez. Renault va păstra numele Megane în gamă cu ajutorul electricului Megane E-Tech, lansat în urmă cu 3 ani.

Spre deosebire de Megane-ul termic, Megane E-Tech oferă un aer de crossover, chiar dacă se încadrează tot în segmentul compact. Dat fiind apetitul pentru SUV-uri și crossovere al clienților și tendința de electrificare a pieței, decizia francezilor nu este una surprinzătoare.

Cum ar putea Dacia să umple golul lăsat de Renault Megane?

Renault Megane a fost lansat în 1995, fiind înlocuitorul vechiului Renault 19. De-a lungul a aproape două decenii, compacta franceză a primit patru generații, ultima fiind lansată în 2015, iar facelift-ul a fost lansat în 2020. Se pare că Renault nu are în plan un înlocuitor direct pentru Megane, dar Dacia ar putea umple golul pe care modelul compact îl va lăsa în piață.

Astfel, Megane ar putea fi înlocuit de indirect de către două viitoare modele Dacia, aflate în prezent în faza de dezvoltare sub numele de cod C-Neo. Despre C-Neo am mai scris în trecut, dar informațiile rămân bine păzite. Știm că viitorul model de la Dacia ar putea lua forma unui SUV coupe compact, care să ofere inclusiv motorizări hibride.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide