Țara europeană care și-a propus să fie principalul producător de mașini ecologice

Autor: Marius Vișan 27 mai 2020 Știri auto
Țara europeană care și-a propus să fie principalul producător de mașini ecologice

Franța este țara europeană care vrea să își adjudece rolul de principal producător de mașini ecologice. Președintele Macron a lansat un plan de 8 miliarde de euro menit să salveze industria auto franceză, transformând Franța în cel mai mare producător de vehicule electrice și hibride din Europa.

Producătorii de autovehicule sunt foarte afectați de pandemie, ceea ce a dus la o scădere cu 88% a vânzărilor de mașini noi în Franța luna trecută, comparativ cu anul anterior.

Franța, țara europeană care va produce 1 milion vehicule electrice în următorii 5 ani

Astfel, Franța își propune să devină principalul producător de mașini ecologice din Europa. Obiectivul francezilor este un milion vehicule electrice în următorii cinci ani.

„Criza medicală a generat un blocaj masiv şi brutal asupra filierei automobilistice din Franța. Este parte a economiei noastre, sunt mii de locuri de muncă. Susținerea noastră va fi amplificată masiv”, a declarat marți Emmanuel Macron.

În cursul unei vizite la uzina Valeo, Emmanuel Macron a subliniat că are ambiția ca Franţa să producă peste un milion de vehicule ecologice, mașini electrice și hibride, în următorii cinci ani.

Eco bonus mărit la 7.000 de euro

Președintele Franței a subliniat că statul va majora primele pentru achiziționarea de vehicule electrice de la 6.000 la 7.000 de euro. În plus, Emmanuel Macron a anunțat că în Franța vor fi instalate 100.000 de aparate de reîncărcare cu electricitate a bateriilor mașinilor până în anul 2021.

Emmanuel Macron a avut o întrevedere cu președintele grupului Renault, Jean-Dominique Senard. Compania auto va beneficia de un plan de asistență financiară în valoare de cinci miliarde de euro și va fi inclusă în planul de construire a vehiculelor electrice.

Sursă: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide