Sistemul Autopilot al Tesla, dă din nou rateruri în trafic – VIDEO

Autor: Marius Vișan 11 aug. 2016 Știri auto

Un şofer din China, care conducea o Tesla Model S, a surprins cu ajutorul camerei instalate la bord, încă un rateu al sistemului Autopilot, scrie Motor1.com

Luo Zhen, proprietarul maşini, dă vina pentru accident pe personalul care i-a vândut maşina, declarând a aceştia i-au reprezentat greşit capacităţile sistemului, descriind sistemul Autopilot ca pe un sistem de autoconducere, nu ca pe ceva care doar îl asistă pe şofer.

Videoclipul de mai jos ne arată maşina care circulă pe partea stângă, iar la un moment dat trece foarte aproape de un vehiculul oprit. După cum se poate vedea Model S nu face nimic pentru a evita accidentul, şi se opreşte abia după ce trece de maşina pe care a atins-o. 

O investigaţie făcută de cei de la Tesla a indicat faptul că sedanul se afla pe Autopilot în momentul impactului, dar soferul nu ţinea mâinile pe volan, lucru recunoscut ulterior de către şofer. 

„În mod clar i s-a comunicat şoferului că sistemul impune conducătorului auto să ţină tot timpul mâinile pe volan, pentru a fi pregătit să preia controlul în orice moment „, a declarat un purtator de cuvant al Tesla pentru Reuters. 

Chinezul însă contestă argumentul constructorului, susţinând că agenţii de vânzări i-au descris maşina ca fiind capabilă să se „autoconducă”. 

În altă ordine de idei acesta nu este singurul accident în care este implicată o maşină Tesla. Un accident mortal a avut loc în luna iulie, în Statele Unite. 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide