Skoda a publicat primele schițe oficiale cu noua Octavia facelift. Lansarea va avea loc în 14 februarie – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 feb. 2024 Știri auto

Skoda a publicat primele schițe cu designul pe care îl vom vedea pe Octavia facelift. Actualizarea compactei urmează să debuteze în data de 14 februarie.

Producătorul ceh de automobile a publicat un prim set de schițe cu designul Skodei Octavia facelift. Noua actualizare introduce un exterior restilizat cu faruri noi, bare de protecție reproiectate și o grilă actualizată. Premiera globală este programată pentru 14 februarie.

Ajunsă la a patra generație, Octavia urmează să primească un facelift la patru ani după începerea producției. Modelul va continua să fie disponibil atât ca hatchback, cât și ca break. În plus, modelul actualizat va include versiunile Sportline și RS.

Actualizările includ faruri LED Matrix noi, care oferă o nouă semnătură luminoasă și care ar trebui să ofere o iluminare superioară a drumului. În plus, farurile încorporează acum Crystallinium, un element cristalin unic care conferă o nuanță albastră distinctivă la interiorul carcasei farului.

Skoda Octavia facelift va debuta la jumătatea acestei luni

Așa cum ne așteptam, Skoda Octavia facelift va fi prezentată la scurt timp după Golf 8 facelift. Luna trecută am făcut cunoștință cu actualizarea compactei germane, care a adus noi blocuri optice, tehnologii noi la interior, printre care se numără și integrarea ChatGPT, iar butoanele capacitive de pe volan au fost înlocuite cu comenzi fizice în urma plângerilor venite de la clienți.

Skoda Octavia va urma același principiu, oferind un design ușor actualizat și noua generații de tehnologii a Grupului Volkswagen, disponibile pe platforma MQB. Cât despre ChatGPT, noul chatbot va fi oferit împreună cu cea mai recentă generație de sisteme de infotainment de la jumătatea anului 2024. Integrarea cu ChatGPT va fi disponibilă pe anumite modele Enyaq, pe noile generații Skoda Superb și Kodiaq și pe facelift-ul actualei generații Octavia, pe care o vom vedea la debutul programat să aibă loc în 14 februarie 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide