Șofer inconștient, prins de radar pe autostrada A3 în timp ce gonea cu peste 240 km/h

Autor: Adrian Somai 02 iun. 2023 Știri auto

Un șofer din județul Buzău a fost surprins de radarul polițiștilor în timp ce circula cu peste 240 km/h pe autostrada A3. Polițiștii i-au suspendat permisul și l-au amendat, potrivit unei note emise la scurt timp de IPJ Brașov.

Polițiștii brașoveni au efectuat în această după-amiază o razie pe porțiunea autostrăzii A3 dintre localitățile Cristian și Râșnov, potrivit Biziday. Nu mică le-a fost mirarea agenților de poliție atunci când au constatat că un șofer circula cu o viteză amețitoare fix pe această porțiune de drum. Șoferul din județul Buzău a fost surprins circulând cu o viteză de 243 km/h.

Inconștienta șoferului este cu atât mai mare cu cât alături de el în mașină se mai aflau trei copii minori. Astfel, circulând cu o asemenea viteză, el nu s-a pus în pericol numai pe el însuși și pe ceilalți participanți la drum, dar și pe cei trei copii. Dacă asta nu era de ajuns, șoferul și-a motivat viteza excesivă în fața polițiștilor prin a spune că “a vrut să le arate copiilor cu ce viteză maximă poate rula autovehiculul său”.

Amendă contravențională și suspendarea permisului de conducere

În urma acestui incident, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă contravențională. Totodată, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 120 de zile, fiindu-i eliberată dovada înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație, din momentul depistării.

România are cele mai periculoase șosele din întreaga Uniune Europeană, numărul accidentelor cu final tragic fiind unul extrem de ridicat. Îngrijorările sunt cu atât mai mari cu cât mare parte dintre aceste accidente sunt provocate de șoferii care nu respectă limitele de viteză și care nu își adaptează viteza la condițiile de drum. În cadrul aceleiași razii de pe Autostrada A3, au mai fost reținute cinci permise de conducere pentru viteză excesivă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IPJ Brasov


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide