Surprins de radar cu 207 km/h pe autostradă la mai puțin o lună după obținerea permisului de conducere

Autor: Robert Pindic 17 mai 2023 Știri auto
Surprins de radar cu 207 km/h pe autostradă la mai puțin o lună după obținerea permisului de conducere

Deseori suntem sfătuiți, dar avem și obligația de a respecta limitele de viteză impuse. Însă, un tânăr de 18 ani a ales să ignore aceste îndrumări, în detrimentul faptului că abia ce obținuse permisul de conducere. Acesta a atins viteza de 207km/h pe tronsonul de autostradă din județul Brașov care leagă localitățile Râșnov și Cristian.

Poliția Stațiunii Râșnov a întreprins în data de 16 mai activități de depistare a uneia dintre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere: depășirea vitezei legale. Potrivit mesajului transmis de agentul șef principal Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, „Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au surprins cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 207 km/h pe sectorul de autostradă A3, din județul Brașov. Acțiunea a avut loc azi, 16 mai, când polițiștii au desfășurat o activitate ce a vizat una dintre principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere, anume viteza peste limita legală, în cadrul căreia la ora 13:28 au identificat un autovehicul care circula cu viteza de 207 km/h pe autostrada A3, în zona localității Râșnov”, citează Adevărul.

Care este pedeapsa pe care o va avea de suportat șoferul

În primă instanță, polițiștii au detectat o mașină ce depășea limita legală cu 77 km/h, o valoare deja ridicată. Dar, șoferul era un tânăr cu vârsta de 18 ani care abia își obținuse permisul de conducere, la sfârșitul lunii aprilie.

Viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. Însă Codul Rutier stabilește pentru conducătorii auto cu mai puțin un an de practică o limită de viteză în afara localităților cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. De aici rezultă că începătorul a depășit limita sa de viteză de 110 km/h, cu 97 km/h.

Multe dintre mașinile obișnuite care se găsesc în circulație nu sunt concepute să ruleze la viteze de peste 200 km/h, dar viteza autovehiculului condus de tânăr și lipsa de experiență a acestuia generează un adevărat pericol atât pentru șoferul de 18 ani, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.

Deznodământul întâmplării este reprezentat de sancționarea tânărului atât cu amendă, conform prevederilor legale, cât și cu suspendarea permisului pentru o perioadă de 120 de zile, fără drept de a primi dovadă înlocuitoare. Prin urmare, drumul a fost continuat de o altă persoană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide