Șofer surprins în trafic cu un munte de zăpadă pe mașină

Autor: David Andrei 22 mart. 2021 Știri auto

Un șofer a fost surprins în trafic circulând cu un munte de zăpadă pe mașină. Ce amendă primește dacă poliția îl vede așa?

GALERIE FOTO

A nins abundent la munte în ultimele zile, iar șoferii surprinși de noul episod de iarnă au muncit ore întregi pentru a-și scoate autoturismele din zăpadă. Se pare însă, că nu toți au muncit la fel. Un conducător auto a fost fotografiat într-o intersecție din Poiana Brașov, în timp ce conducea o mașină pe care îi apăruse peste noapte un munte de zăpadă.

În fotografii se poate vedea clar cum șoferul… nu vede pe unde merge. Acesta a curățat doar o foarte mică suprafață a parbrizului. Pentru un plus de vizibilitate, acesta circulă cu geamul deschis. Nu există imagini din spate, dar cel mai probabil, acolo situația este și mai complicată.

Potrivit legii, șoferii sunt obligați să curețe geamurile mașinii de gheață și de zăpadă înainte de a pleca la drum. Cei care nu respectă această prevedere pot fi sancționați cu până la 20 de punte amendă, echivalentul a 2.900 de lei.

Șoferul cu un munte de zăpadă pe mașină, subiect de glume

Imaginea a apărut pe grupul de Facebook Trafictube. Cei care au văzut imaginea s-au enervat, dar s-au și amuzat pe seama șoferului nepăsător.

“A fost armata la submarine”, comentează un utilizator.

“Transport autorizat de zăpadă”, îi găsesc unii, în glumă, motiv pentru gestul necugetat.

“A sperat că merge cu 160 km/h și zboară zăpada”, încearcă un alt user să găsească o explicație.

Niciuna însă, nu justifică alegerea șoferului de a porni la drum cu mașina nedeszăpezită. Un astfel de vehicul devine automat pericol în trafic. Pe lângă faptul că șoferul nu are vizibilitatea necesară pentru a rula în condiții de siguranță, zăpada de pe mașina lui poate ajunge pe o alta care circulă regulamentar și poate provoca un accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide