Şoferii pot alege perioada în care să stea fără carnet. Propunerea legislativă a fost adoptată

Şoferii pot alege perioada în care să stea fără carnet. Propunerea legislativă a fost adoptată

Autor: Marius Vişan acum 7 luni Știri

Propunerea legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto a fost adoptată tacit de senat în şedinţa plenului de luni, scrie Digi24.ro

„În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale”, arată proiectul de lege.

Îniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu motivează că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar „putea pierde pâinea” pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie.

Proiect susţinut de doi deputaţi cu permise auto suspendate

Cei doi, Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu, ambii deputaţi ALDE, aveau carnetele de conducere suspendate. În martie 2019, Băişanu depunea proiectul de lege. Pe atunci el se judeca cu IPJ Vrancea care i-a reţinut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km pe oră în localitate. Ulterior s-a alăturat iniţiativei şi colegul său, deputatul Adrian Mocanu, care avea pesrmisul suspendat după ce a lovit o fată pe trecerea de pietoni.

Citeşte şi

Nokian a lansat în Austria noile anvelope SUV Powerproof şi SUV Wetproof

BMW Concept 4, una dintre cele mai spectaculoase apariţii de la Salonul Auto de la Frankfurt 2019 – GALERIE FOTO

Maşină de lux parcată neregulamentar a fost ridicată de poliţişti: „Dacă l-au zgâriat, dă primăria faliment” – FOTO

Primele imagini cu noua electrică Volkswagen ID.3 de la Frankfurt – FOTOComentarii
Inchide