Speranțe deșarte: Toyota nu va oferi un rival pentru Golf GTI

Autor: Promotor 13 nov. 2019 Știri auto
Speranțe deșarte: Toyota nu va oferi un rival pentru Golf GTI

Toyota nu va oferi un rival pentru VW Golf GTI, a anunțat un reprezentant al mărcii japoneze, în ciuda zvonurilor anterioare. Toyota vinde în Europa o versiune GR Sport a compactei Corolla, dar aceasta este mai degrabă o echipare cu accente sportive decât un hot-hatch autentic.

Sean Hanley, vicepreședintele Toyota Australia pentru vânzări și marketing, a ținut să infirme zvonurile privind iminența unei versiuni sportive autentice a Toyotei Corolla. „Nu există planuri în acest moment pentru o astfel de mașină, o Corolla GR”, a declarat Hanley pentru Motoring.com.au.

Zvonurile au fost întărite în luna februarie, când un oficial al mărcii japoneze decșlarase că „o Corolla GRMN este cu siguranță realistă”, adăugând că „deja lucrăm la asta”.

O Toyota Corolla GR nu ar trebui confundată cu modelul Corolla GR Sport care se comercializează în Europa. Acesta are sub capotă motorizările hibride actuale ale modelului, echiparea fiind pigmentată la nivel estetic cu elemente sportive. Un rival pentru VW Golf GTI ar trebui să aibă sub capotă un motor de cel puțin 250 CP, dar se pare că cei care așteptau o Corolla sportivă vor fi dezamăgiți.

Disponibil pe ambele modele Hatchback & Touring Sports şi cu o gamă de motoare hibride de 1,8 sau 2,0 litri, noua echipare GR Sport preia din spiritul GAZOO Racing. Modelul prezintă elemente de stil unice, inclusiv o nouă grila frontală cu finisaj cromat închis şi roţi din aliaj de 18 inci, noi lămpi de ceaţă spate, faruri LED şi o culoare gri bi-ton.

În interior, GR Sport este echipat cu scaune sport cu ţesătură neagră cu suporturi din piele, care pot fi opţional îmbunătăţite până la tapiţerie din piele. În plus, are cusături negre şi roşii pe panoul de bord, pe volan şi pe schimbătorul de viteze.

Corolla GR Sport va fi în vânzare începând cu ianuarie 2020.

sursa: carmag.co.za

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide