Standul Renault de la Geneva: Ce modele a prezentat producătorul francez pentru 2024? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 feb. 2024 Știri auto

Renault este unul dintre producătorii auto ce au fost prezenți la Salonul Auto de la Geneva 2024. Constructorul francez a adus la Geneva cele mai noi SUV-uri din gamă și un nou model complet electric.

Salonul Auto de la Geneva ne-a adus câteva surprize plăcute, chiar dacă nu foarte mulți producători au ales să participe la ediția din 2024 a acestui eveniment. Renault a adus multe modele la Geneva, printre care și o premieră absolută. Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, producătorul a lansat oficial noul Renault 5 complet electric. Inspirat de designul originalului R5, lansat în 1972, noul model combină mobilitatea electrică accesibilă cu un design atractiv, ce combină stilul retro cu influențele moderne.

În funcție de versiune, Renault 5 poate fi comandat cu două capacități pentru baterie: 40 sau 52 kWh. Bateria cea mare asigură mașinii o autonomie maximă de 400 de kilometri în regim WLTP. De asemenea, clienții vor avea la dispoziție 3 puteri pentru motorul electric: 90, 120 și 150 CP. Pe lângă acestea, Alpine, divizia sportivă a Renault, pregătește o versiune performantă a noului model. Cât despre prețuri, compania spune că noul său model electric va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro.

Renault a adus la Geneva cele mai noi SUV-uri din gamă

Cu toate că noul R5 a fost vedeta incontestabilă a standului Renault, am putut vedea și cele mai noi SUV-uri ale producătorului francez. Am văzut Rafale, un nou SUV coupe bazat pe Austral, care înglobează noua filosofie de design a producătorului, dar și Espace, care este versiunea cu 7 locuri a lui Austral. Comparativ cu acesta, Espace este mai lung pentru a acomoda cel de-al treilea rând de scaune.

În plus, am avut ocazia să vedem și noul Scenic, care este de acum un SUV complet electric, care folosește o arhitectură similară cu Megane E-Tech electric. Scenic se mândrește cu o autonomie de până la 625 km în regim WLTP, confort și un interior spațios.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide