STB testează până pe 2 decembrie un autobuz cu hidrogen

Autor: Mihai Morcovescu 28 nov. 2021 Știri auto

Societatea de Transport București (STB) testează în aceste zile în Capitală un autobuz alimentat cu hidrogen marca Solaris Urbino 12. Autobuzul a pornit într-un tur prin 12 orașe din țară și va circula pe străzile din București până pe 2 decembrie.

Solaris Urbino 12, autobuz cu emisii zero

Autobuzul Urbino 12 funcționează pe bază de hidrogen va circula pe traseul liniei 336 pentru a le oferi posibilitatea operatorilor de transport, dar și a cetățenilor de a se familiariza cu cea mai nouă tehnologie de propulsie. De asemenea, acțiunea are ca scop conștientizarea eficienței folosirii hidrogenului ca sursă de energie complet curată și a diminuării emisiilor poluante de dioxid de carbon.

Această acțiune face parte dintr-un tur național început în luna octombrie de compania poloneză Solaris în care autobuzul Solaris Urbino alimentat cu hidrogen este prezentat în douăsprezece orașe din România. Turul este realizat în colaborare cu Linde Gaz România, partenerul care asigură alimentarea cu hidrogen.

În ceea ce privește caracteristicile tehnice, autobuzul Solaris Urbino 12 folosește un set de celule de combustie pentru a genera energie. Hidrogenul furnizat acestor celule este transformat în electricitate, care la rândul său alimentează direct sistemul de acționare a autobuzului. Acesta constă într-o punte motoare cu acționarea în roți. Autobuzul este echipat cu un acumulator Solaris High Power, ce acționează ca o instalație suplimentară de stocare a energiei electrice.

Autobuzul Solaris cu hidrogen este caracterizat de un nivel scăzut de zgomot în timpul deplasării, ceea ce garantează șoferilor și pasagerilor o experiență plăcută de călătorie. Mai mult, confortul călătorilor va fi asigurat și de o serie de beneficii precum sistem de climatizare, camere de supraveghere, precum și un sistem modern de informare.

În același timp, cetățenii care vor avea ocazia să circule cu Solari Urbino 12 își vor putea încărca dispozitivele mobile la porturile USB disponibile în autobuz, în timp ce persoanele cu mobilitate redusă vor avea la dispoziție o rampă și un compartiment pentru scaunele cu rotile.

Sursa: Solaris Bus & Coach

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Solaris Bus & Coach


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide