Ştiaţi că modelul cel mai vândut al grupului Renault este…

Autor: Adrian Mihălţianu 27 iun. 2013 Știri auto
Ştiaţi că modelul cel mai vândut al grupului Renault este…

Grupul Renault mai cuprinde, pe lângă cunoscutul brand Renault, şi marca românească Dacia, dar şi compania auto Samsung, din Coreea de Sud.

La început de 2013, mai exact în primele 5 luni ale anului, analiştii se aşteptau ca gama Clio să fie cea mai performantă: noul Clio 4 a fost vândut în 132.686 de exemplare, iar precedentele generaţii Clio 3 şi Clio 2, care încă se mai comercializează pe unele pieţe (în America de Sud şi în Africa) au totalizat puţin peste 200.000 de exemplare.

Iată, însă, că nu Clio este cel mai vândut model al grupului Renault la începutul acestui an, ci SUV-ul Duster. Care s-a vândut pe întreg mapamondul, atât cu siglă Dacia, dar şi cu siglă Renault, într-un număr de 155.729 de unităţi – cu 59% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2012.

75% din totalul de modele Duster vândute sunt cu siglă Renault, adică e vorba de modele comercializate în principal pe pieţele din Rusia, India, Brazilia sau Argentina, unde comenzile pur şi simplu au explodat în acest an.

Ceea ce îi face pe oficialii Renualt să estimeze că, la finalul lui 2013, modelul Duster va atinge pragul de 360.000 de exemplare vândute în toată lumea, ceea ce va echivala cu un profit de circa o jumătate de miliard de euro pentru grupul francez, doar de pe urma lui Duster!

Prin urmare, faceliftul aşteptat pentru Salonul Auto Frankfurt 2013 este extrem de important pentru francezi, la fel ca şi lansarea iminentă pe piaţa chineză, unde încă nu e clar dacă Duster îşi va păstra numele.

În ce priveşte marca Dacia, estimările privind titulatura de ”vacă de muls” a grupului Renault se adeveresc: gama de modele Entry, bazate pe platforma Loganului (Logan, Sandero, Dokker şi Lodgy), a ajuns la un număr de peste 420.000 de exemplare vândute în primele luni din 2013 în toată lumea, adică o creştere de 17,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide