Subaru BRZ și Toyota GR86 aniversează 10 ani cu o ediție specială

Autor: Ionuț Vîlciu 25 iul. 2022 Știri auto

Subaru BRZ și Toyota GR86 aniversează 10 de producție. Ambele mașini primesc o ediție aniversară specială.

Au trecut 10 ani de la lansarea gemenilor BRZ și GR86, fosta Toyota GT86. Inițial puteam vorbim de un trio, dar Scion-ul FR-S a fost scos din producție. Între timp, cele două sportive accesibile au ajuns la a doua generație, iar o ediție specială a fost creată pentru a sărbători acest eveniment. Ediția aniversară este disponibilă doar în Japonia. Ambele mașini vor fi disponibile cu cutie manuală, dar și în versiuni cu cutie automată.

Toyota GR86

Ambele modele au primit tratamentul aniversar pentru a se distinge de restul modelelor.

Toyota GR86 primește pentru ediția aniversară de 10 ani o nuanță nouă de portocaliu. Culoarea aplicată pe exemplarele în cauză este un tribut pentru originalul GT86 și culoarea sa portocalie. Tot la exterior, Toyota a adăugat un logo comemorativ pe lunetă, dar și pe fețele de uși. Logo-urile de pe fețele ușilor sunt finisate în același portocaliu al exteriorului. De asemenea, și cusăturile și accentele contrastante din interior sunt tot aceeași nuanță de portocaliu.

Subaru BRZ

Logic ar fi ca și surata Toyotei, Subaru BRZ, să primească același tratament. Întocmai așa este. La fel ca Toyota GR86, Subaru BRZ primește un logo pe lunetă, dar și pe fețele ușilor. Modificările primite de cele două sunt identice, cu excepția culorii. BRZ este finisat în World Rally Blue, albastrul specific Subaru. Atât exteriorul, cât și accentele interioare au această nuanță de albastru intens.

Pe lângă modificările anterior menționate, ambele mașini vin cu capace de oglinzi negre. La Subaru, și logo-ul BRZ este, de asemenea, vopsit cu negru.

Sub capotă Nu există modificări, așa că duetul BRZ-GT86 are același motor de 2,4 litri, aspirat natural, cu patru cilindri, care produce 232 de cai putere și 250 Nm cuplu. Puterea este transmisă către puntea spate printr-o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau una automată, cu același număr de trepte.

Sursa. Motor1

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Motor1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide