SUV-ul favorit al europenilor primește un facelift. Hyundai Tucson 2024 a fost lansat oficial

Autor: Ionuț Vîlciu 28 mart. 2024 Știri auto

Hyundai a dezvăluit facelift-ul pentru Tucson, unul dintre cele mai populare SUV-uri pe piața europeană. Mașina primește o planșă de bord complet regândită.

Lansat în 2004, Hyundai Tucson a câștigat rapid popularitate printre clienții din Europa, ajungând să fie unul dintre cele mai vândute SUV-uri din segmentul C. Numai în 2023, în Europa au fost înmatriculate 158.056 de unități ale SUV-ului compact. De asemenea, până în luna martie a acestui an, 746.836 de unități ale actualului Tucson din a patra generație au fost produse pentru Europa la fabrica Hyundai din Cehia.

Acum a venit momentul pentru un refresh pentru popularul SUV al producătorului coreean, o actualizare care cizelează designul exterior și interior, dar aduce și noi tehnologii.

Schimbări exterioare pentru Hyundai Tucson 2024

Hyundai Tucson facelift a primit Tucson bare de protecție reproiectate în față și în spate, cu noi plăci de protecție. În față, designul deja cunoscut al grilei a fost reimaginat cu lumini de zi mai mari, iar elementele ce alcătuiesc grila nu mai sunt triunghiulare, ci au devenit orizontale, pentru un aspect mai modern și mai agresiv. Blocurile optice principale au rămas la fel ca până acum, încastrate în partea de jos a barei de protecție.

Mașina a primit noi modele de jante odată cu această actualizare, iar partea din spate a fost și ea ușor redesenată, având o bară de protecție mai robustă, dar păstrează bara luminoasă LED pe care deja o știm.

Hyundai Tucson are o planșă de bord complet nouă

Producătorul spune că, în afară de scaune și ornamentele centrale ale ușilor, interiorul a fost complet reproiectat, inclusiv tabloul de bord, consola centrală, volanul și cotiera centrală. Observăm un volan asemănător cu cel de pe noua generație Kona, în spatele căruia se ascunde un nou afișaj digital de 12,3 inch. Încă un astfel de ecran este folosit pentru sistemul central de infotainment.

Planșa de bord se bazează mai mult pe linii orizontale și vedem că Hyundai, spre deosebire de alți producători, revine la comenzile tradiționale. Acest lucru este evident în zona climatizării, acolo unde vedem butoane și controale rotative pentru setarea temperaturii dorite.

De asemenea, selectorul transmisiei a fost mutat pe coloana de direcție, așa cum vedem la multe modele noi Hyundai, iar scaunele au primit noi combinații de materiale, cum ar fi piele și textil.

SUV-ul a primit noi tehnologii și o gamă de motoare revizuită

Așa cum menționam, noul Hyundai Tucson folosește două ecrane a câte 12,3 inch fiecare. Acestea pot fi suplimentate cu un head-up display de 12 inch în diagonală. Hyundai spune că, ulterior, noul Tucson va integra sistemul Hyundai Digital Key 2.0, ce folosește tehnologia Ultra-Wide Band.

Începând cu versiunea facelift, Tucson va suporta actualizări Over-The-Air (OTA), ceea ce va permite mașinii să primească actualizări software de la distanță. În plus, SUV-ul coreean oferă acum și faruri cu tehnologie LED Matrix.

Noul Hyundai Tucson facelift va putea fi comandat alături de motorizări termice, mild-hybrid, hibride self-charging și plug-in hybrid. Mai târziu în 2024, va debuta și o motorizare plug-in hybrid cu tracțiune față. Versiunile PHEV vor integra tehnologia Green Zone Driving Mode. Sistemul va trece automat în modul pur electric atunci când mașina detectează că intră într-o zonă cu limite de emisii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide