Suzuki Swift este mașina ideală pentru oraș. Un pachet distractiv și economic – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 08 feb. 2024 Știri auto

Suzuki Swift rămâne un nume sonor în lumea mașinilor de clasă mică. Micul hatchback japonez este mașina perfectă pentru cei ce caută un mijloc de transport compact și economic pentru oraș.

Dacă sunteți fanii mecanicii simple și ai mașinilor ce încă păstrează o filosofie „oldschool”, Suzuki Swift reprezintă o alegere bună pentru cei ce caută un vehicul pentru oraș simplu și ușor de condus. Actuala generație va fi înlocuită în curând cu un nou model dar, până atunci, ne-a căzut pe mână un exemplar de Suzuki Swift și nu puteam rata ocazia de a vi-l prezenta.

Suzuki Swift este una dintre cele mai interesante mașini de clasă mică prin prisma faptului că este disponibilă în multe configurații. Poți să o iei cu transmisie manuală, automată, ba chiar poți alege o versiune cu tracțiune integrală. Mai mult, mașina cântărește mai puțin de o tonă.

Ce oferă Suzuki Swift facelift?

Configurația testată de noi, o echipare de top, cu transmisie manuală și tracțiune față, costă 14.700 de euro prin Programul Rabla. Astfel, am avut de-a face cu un motor de 1,2 litri, cu tehnologie mild-hybrid și 83 Cp, cuplat cu o cutie manuală în 5 trepte.

Exemplarul condus de noi a venit cu faruri cu tehnologie LED, radar pentru frânarea autonomă, jante din aliaj de 16 inch, oglinzi cu reglaje electrice, inclusiv rabatabile electric și sistem de acces Keyless.

Chiar dacă mașina măsoară doar 3,8 metri în lungime, rămâne un model destul de practic prin proporțiile sale pătrățoase. Portbagajul măsoară 265 de litri, dar spațiul poate crește prin rabatarea banchetelor.

La interior, materialele sunt tari, așa cum ne putem aștepta de la o astfel de mașină. Totuși, șoferul și pasagerul față beneficiază de cotiere pe fețele de uși, pentru un plus de confort. Scaunele au reglaje manuale, sunt îmbrăcate în material textil, dar sunt încălzite. Ne-a plăcut că volanul se reglează atât pe înălțime, cât și pe adâncime, ceea ce ajută la găsirea rapidă a poziției de condus.

Alte opțiuni care ne-au plăcut au fost pilotul automat adaptiv cu menținere de bandă, sistemul de infotainment cu Android Auto și Apple CarPlay, dar ne-am fi dorit să vedem măcar un port USB și în spate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide