Ţara care va introduce vehicule fără şofer pentru transportul în comun până la sfârşitul anului – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 6 ani Știri auto

 


Înainte de sfârşitul acestui an, locuitorii din Singapore se vor putea bucura de vehicule autonome de transport în comun, informează Mashable.com

Maşinile au formă de capsulă şi vor fi dotate cu motoare electrice, ele fiind capabile să se deplaseze în mod autonom pe drumurile nu foarte lungi, cum ar fi cele din cadrul unor cartiere rezidenţiale sau ale unui campus şcolar. 

2getthere, producatorul olandez al acestor vehicule şi operatorul de transport din Singapore SMRT, au anunţat că vor fi construite maşini ce pot transporta până la 24 de pasageri, maşini care vor circula pe străzi până la sfârşitul anului 2016. 

Vehiculele autonome vor fi nişte versiuni mai mari ale celor care deja circulă într-un parc de afaceri din Abu Dhabi. Parcul auto dispune de 10 maşini electrice, care oferă locuri pentru şase pasageri fiecare.

SMRT este a doua cea mai mare companie de transport public din Singapore, aceasta operând mai multe reţelele de autobuz şi metrou din ţară. Ea are, de asemenea, afaceri şi în Hong Kong şi Orientul Mijlociu.
Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide