Cum poți plăti online vinieta și taxa de drum în Ungaria

Autor: ProMotor 14 ian. 2020 Știri auto
Cum poți plăti online vinieta și taxa de drum în Ungaria

În Ungaria, circulația pe autostradă și pe drumurile naționale este monitorizată electronic, iar cei care sunt prinși că nu plătesc taxele de drum sunt amendați.

Pentru vehicule de până în 3,5 tone sunt disponibile viniete cu o valabilitate diferită: săptămânale, valabile 10 zile, lunare și anuale. Vigneta electronică poate fi achiziționată fizic, din benzinării, prin SMS sau de pe Internet.

Astfel, pentru motociclete și autoturisme de până în 3,5 tone și o capacitate de până la 7 persoane prețurile sunt următoarele.

  • săptămânal – 3.500 Forinti (50 de lei)
  • lunar – 4.780 Forinti  (68 de lei)
  • anual – 42.980 Forinți (617 de lei)

Cel mai bun mod de a cumpăra vinieta maghiară este de pe internet

În Ungaria vignetele pot fi distribuite sub formă de e-viniete, iar astfel călătoriile pe drumuri cu taxă vor fi mai simple. Dacă intenționați să călătoriți pe o autostrada a Ungariei, puteți cumpăra e-viniete de pe Internet înainte de a pleca în străinătate. Vigneta electronică maghiară poate fi cumpărată online prin intermediul site-ului ematrica.nemzetiutdij.hu.

Cei care sunt prinși că nu au plătit taxa de drum pot primi o suprataxa de 50 de euro.

Site-uri unde pot fi achitate taxele de drum sau de unde se pot afla diverse informatii:

toll-charge.hu
map 2018
ematrica.nemzetiutdij.hu

Pentru camioanele de peste 3,5 t

Pentru camioanele de peste 3,5 t puteți utiliza un tichet pentru traseu (Relational Ticket) sau un dispozitiv de taxă de drum (OBU) încărcat cu credit. În cazul tichetului pentru traseu indicați traseul înainte de efectuarea cursei. Taxa de drum este valabilă doar pentru acest traseu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide