Tesla a prezentat prototipul unui ventilator medical – VIDEO

Autor: ProMotor 07 apr. 2020 Știri auto

Tesla a prezentat prototipul unui ventilator medical realizat din componentele lui Model 3. Parte a unui efort de luptă împotriva epidemiei de coronavirus, alături de alți producători auto, Tesla își folosește imensele resurse pentru a produce ventilatoare medicale la fabrica sa Gigafactory New York.

Intră în Galeria FOTO

Ventilatoarele sunt considerate cele mai importante dispozitive medicale de luptă împotriva coronavirusului, putând să facă diferența dintre viață și moarte pentru pacienții infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă. Ventilatoarele sunt la mare căutare, în special în țările în care numărul pacienților în stare gravă a crescut exploziv, ceea ce a dus la epuizarea resurselor din spitale.

Ventilatorul dezvoltat de Tesla este bazat în principal pe componente auto, multe dintre acestea provenind de la Tesla Model 3. Inițial, informațiile ajunse în presă vorbeau despre producția de componente pentru ventilatoare, nu de dispozitive complete. Anterior, Elon Musk declarase că Tesla ar lucra la ventilatoare, cu toate că el crede că „acestea nu ar fi necesare”.

Componente și subansamble de înaltă calitate, gândite inițial pentru a funcționa pentru modelele electrice Tesla, funcționează împreună pentru a împinge aerul prin dispozitivul medical. Ventilatoarele medicale sunt folosite în fazele critice ale infecției cu COVID-19, când plămânii sunt plini cu lichid, iar celulele inflamate împiedică un schimb adecvat de oxigen.

Prototipul prezentat de Tesla în videoclip are la bază sistemul de infotainment al mașinii. Ventilatorul produs de Tesla folosește ecranul central al sistemului de infotainment pentru monitorizarea stării pacientului, în timp ce computerul sistemului de infotainment controlează funcționarea ventilatorului, acționând supapele și pompele care controlează fluxul de aer în și din ventilator.

Tesla nu este singurul producător care își folosește capacitățile pentru producerea de ventilatoare medicale. General Motors face același lucru, ca și Ford, de altfel. Chiar și industria auto din România studiază posibilitatea de a produce echipamente medicale, după cum anunța ministrul Economiei acum o săptămână.

Nu este clar cât de departe este Tesla în încercarea de a produce un ventilator medical comercial și, mai ales, în ce stadiu se află cu certificarea unui astfel de dispozitiv. Dacă este să-l credem pe Lars Moravy, vicepreședinte al Tesla responsabil cu producția de mașini, americanii nu au făcut progrese prea mari.

„Mai este mult de lucru dar depunem eforturi pentru a fi sigură că putem s-i ajutăm pe oameni”, a declarata acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide