O Tesla a lovit o ambulanță și o mașină de poliție. Primele cercetări arată că rula pe Autopilot

Autor: Elena Luchian 16 iul. 2020 Știri auto

O Tesla Model S a lovit o ambulanță și o mașină de poliție pe autostradă. Primele cercetări arată că limuzina electrică rula cu sistemul Autopilot activat.

GALERIE FOTO

Accidentul a avut loc pe o autostradă din statul american Arizona. Mașina electrică a lovit mașina de poliție din spate, împingând-o în ambulanța din fața sa. Cele două autospeciale erau oprite. Cei aflați în ambulanță nu au fost răniți, iar la bordul mașinii de poliție nu se afla nimeni în acel moment.

Șoferul limuzinei electrice, un bărbat în vârstă de 23 de ani din California, a fost transportat la un spital din apropiere. A suferit răni serioase, dar viața sa nu este în pericol, au anunțat autoritățile. Șoferului i s-au preluat probe biologice. Poliția așteaptă rezultatele pentru a afla dacă acesta era sub influența alcoolului sau consumase substanțe interzise.

Departamentul de Siguranță Publică din statul american Arizona a anunțat, într-o postare pe o rețea de socializare, că mașina care a produs accidentul rula pe Autopilot în momnetul impactului. Oamenii legii le reamintesc șoferilor să manevreze vehiculul cu prudență sporită atunci când observă autospeciale cu semnale acustice și vizuale în funcțiune sau când observă vehicule oprite pe marginea carosabilului.

Twitter accident Tesla masina de politie ambulanta Autopilot

Sistemul Autopilot de la Tesla, pericol real

Este doar un accident dintre numeroasele în care au fost implicate mașini Tesla, care, în momentul coliziunii, aveau sistemul Autopilot activat.

Cel mai recent a avut loc la începutul lunii iunie. Atunci, o Tesla Model 3 a intrat în plin într-un camion răsturnat în fața sa pe o autostradă din Taiwan. Camerele de supraveghere au surprins momentul impactului.

La începutul acestui an, o anchetă care viza un accident survenit în 2018, a arătat că șoferul nu era atent la drum pentru că juca un joc video pe telefon. Acesta activase sistemul Autopilot înainte de impact. Bărbatul a murit la spital, la duă zile de la accident.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide