Tiriac Collection își lansează cont de TikTok. 9 modele exclusiviste au fost filmate pe Transfăgărășan cu această ocazie

Autor: Marius Vișan 04 aug. 2022 Știri auto

Țiriac Collection a realizat o serie de materiale inedite de prezentare, utilizând 9 modele exclusiviste din colecția personală a dlui. Ion Țiriac. Materialele vor fi utilizate pentru lansarea contului TikTok aferente galeriei auto, urmând a fi preluate diferențiat și pe alte canale social media precum Instagram, YouTube sau Facebook.

Scopul proiectului este de a promova la nivel internațional valoarea cultural – educațională a galeriei Țiriac Collection într-o manieră atractivă pentru segmentele de target ce utilizează fiecare platformă social media în parte și de a transpune performanțele auto ale bolizilor din colecție pe unul dintre cele mai emblematice drumuri naționale și mondiale – Transfăgărășan.

Nouă exemplare din galeria Țiriac Collection au participat la filmările de pe Transfăgărășan

-Mercedes-Benz SLR Stirling Moss din 2011;

-Ferrari LaFerrari produs în 2014;

-Porsche 918 Spyder din 2015;

-Porsche 911 GT2 RSII din 2017;

-Mercedes-Maybach G 650 Landaulet din 2017;

-Ferrari 812 Superfast având an de producție 2019;

-Ferrari Monza SP2 (F176) din 2020;

-Messerschmitt KR 200 din 1962;

-Cadillac Eldorado din 1976.

Mercedes-Benz SLR Stirling Moss din galeria Țiriac Collection este primul SLR Stirling Moss care parcurge traseul pe Transfăgărășan, în contextul special al unei producții video. Unitatea a fost fabricată în ediţie limitată de doar 75 de exemplare, cu o caroserie de tip speedster, fără plafon și parbriz. Viteza maximă este de 350 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puţin de 3,5 secunde. Motorul V8 supraalimentat dezvoltă 640 CP. Mașina a fost prezentată la ediția 2009 a Salonului Auto de la Detroit. Din cele 75 de unităţi fabricate în cadrul acestei ediţii limitate, în colecţia auto este inclus exemplarul cu numărul 37.

Ferrari LaFerrari produs în 2014 este primul model hibrid care dezvoltă 963 CP și a fost construit în doar 499 de unități, achiziționate de clienți atent selectați. Datorită saltului tehnologic masiv reprezentat de sistemul HY-KERS, LaFerrari este cel mai performant și mai eficient Ferrari construit vreodată. Acesta a fost la rândul său unul dintre modelele protagoniste ale seriei de materiale ce vor ilustra conținutul Țiriac Collection în social media.

Și marca Porsche se regăsește în selecția specială a acestui proiect. Porsche 918 Spyder din 2015 a fost produs într-o serie limitată de 918 de exemplare. Mașina oferă o plăcuță exclusivistă care indică faptul că exemplarul aparține domnului Ion Țiriac. Modelul este un hibrid plug-in cu valențe sport care ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde, având o viteză maximă de 340 km/h. Porsche 918 Spyder deține și recordul pe circuitul Laguna Seca, cu un timp de 1:28.89.

În producțiile video va apărea și Porsche 911 GT2 RSII din 2017, cea mai puternică versiune a modelului 911 construită vreodată de Porsche ce oferă performanțe demne de o mașină supersport. Șasiul care oferă caracteristici inspirate din motorsport și o stabilitate excelentă în viraje îi permite lui GT2 RS să economisească secunde importante pe circuit. Cu o capacitate cilindrică de 3.800 cm3, motorul produce impresionanta putere maximă de 700 CP la 7000 rpm.

Mercedes-Maybach G 650 Landaulet face parte dintr-o ediție limitată de doar 99 de unități fabricate și este primul off-roader produs de divizia de lux Mercedes-Maybach. Acest Clasa G special reprezintă o combinație unică între o limuzină luxoasă și un model dedicat off-road-ului. Unitatea are tetierele personalizate cu inscripția “Țiriac Collection” și tapițerie din piele Designo Nappa alb Porcelain în două nuanțe. Mașina atinge performanțe demne ce sunt oferite de cel mai puternic motor disponibil în gamă, având o putere maximă de 630 CP.

La filmările producției video de pe Transfăgărășan nu putea lipsi Ferrari 812 Superfast motorul căruia era considerat în anul 2018 cel mai puternic motor aspirat natural introdus de un constructor pe o mașină de producție. Unitatea are o putere totală de 800 CP. Pentru această mașină, Ferrari menționează o viteză maximă de 340 km/h și 2.9 secunde pentru accelerația de la 0 la 100 km/h. Modelul a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2017 și este considerat succesorul lui F12 Berlinetta.

Nu în cele din urmă, Ferrari Monza SP2 (F176) fabricat în anul 2020 a participat la filmări, atrăgând împreună cu celelalte unități auto toată admirația turiștilor de pe Transfăgărășan. Ferrari Monza SP2 este echipat cu cel mai puternic motor V12 aspirat natural dezvoltat până acum de constructorul italian. Motorul de 6.5 litri dezvoltă 810 CP la 8.500 rpm. Modelul italian accelerează de la 0 la 100 km/h în 2.9 secunde, viteza maximă anunțată fiind de 302 km/h.

Galeria Țiriac Collection cuprinde peste 170 de modele definitorii pentru industria auto

Printre ele sunt mașini care au aparținut unor mari personalități, ediții din serii limitate și mașini super-performante, evidențiind cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto. Modelele sunt expuse prin rotație periodică, prezentând exponate din colecția de peste 400 de unități aparținând lui Ion Țiriac.

Prin acest proiect special, utilizatorii platformelor social media orientate către conținut video vor avea posibilitatea de a asista gradual la desfășurarea de forță a modelelor Țiriac Collection pe traseul declarat în urmă cu 10 ani drept cel mai spectaculos drum din lume.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Țiriac Collection


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide