Top 10 cele mai stricăcioase SUV-uri în 2023. Modele la care fiabilitatea lasă de dorit – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 24 feb. 2023 Știri auto

Fiabilitatea este foarte importantă pentru orice mașină, inclusiv pentru SUV-uri, care sunt foarte populare. Nimeni nu își dorește ca mașina să cedeze în timpul unei călătorii. Acest top ne prezintă 10 modele la care trebuie să fim atenți atunci când vine vorba de fiabilitate.

Canalul de Youtube Car Help Corner a publicat un videoclip în care prezintă 10 SUV-uri la care trebuie să avem grijă. Sunt modele cu fiabilitate scăzută, care ar putea cauza probleme proprietarilor. Cu toate că este un top bazat pe piața americană, o parte dintre aceste modele sunt vândute și în Europa, deci sunt informații valoroase pentru cei ce sunt în căutarea unei noi mașini.

Mini Countryman

Dincolo de aspectul exterior care scoate această mașină în evidență și interiorul care poate oferi un anumit sentiment de premium, despre Mini Countryman nu se poate spune că excelează la un anumit capitol. De asemenea, se numără printre cele mai puțin fiabile mașini, în special versiunile mai vechi, care sufereau de scurgeri de ulei, de antigel, probleme cu motoarele sau cutiile de viteze, dar și cu instalația electrică. Dacă ceva se defectează, prețurile reparațiilor vor fi destul de mari.

Buick Encore

Dacă nu sunteți familiarizați cu brandul Buick, atunci trebuie să știți că Encore este fratele de peste ocean al lui Opel Mokka. Buick încă vinde vechea generație a SUV-ului în SUA, dar există concurenți mult mai buni, care oferă mult mai multe dotări pentru banii plătiți. Pe lângă faptul că nu este o ofertă la fel de atractivă ca rivalii săi, Encore are o reputație destul de slabă când vine vorba de fiabilitate.

Jeep Renegade

Nici cel mai mic SUV din oferta producătorului american nu stă foarte bine la capitolul fiabilitate. Modelul a început să își arate vârsta, iar concurența oferă alternative mai bune. Odată cu trecerea timpului, Renegade poate întâmpina probleme mecanice, defecțiuni care nu sunt ieftin de remediat.

Lincoln Aviator

Ce este Lexus pentru Toyota, la fel este Lincoln pentru Ford, o alternativă mai luxoasă. Lincoln Aviator este înrudit cu Ford Explorer, așa că împarte și problemele cu acesta. Într-adevăr, este o mașină arătoasă, care se conduce bine, dar prețul mare de achiziție, diferitele plângeri legate de calitatea mașinii, dar și diferitele rechemări fac din Aviator un SUV care ar trebui evitat.

Ford Bronco

Continuăm lista tot cu un SUV din familia Ford, anume Bronco. Mult așteptatul off-roader a fost primit cu brațele deschise de piață, dar, din păcate, nu a fost ferit de probleme. Printre cele mai severe se numără cedări ale motoarelor V6 de 2,7 litri.

Kia Seltos

La fel ca Bronco, Kia Seltos este un model destul de nou, dar care nu a fost lipsit de probleme. Cea mai mare dintre ele se leagă de motoarele de 2,0 litri, motiv pentru care producătorul a făcut o campanie de rechemare.

Hyundai Kona

Fratele de platformă al lui Kia Seltos suferă de aceeași problemă care afectează motorul de 2,0 litri. De asemenea, nici transmisia automată cu dublu ambreiaj nu este indestructibilă, iar posesorii de Seltos și Kona au avut probleme din cauza acesteia.

Mercedes-Benz GLE

Nu este un secret pentru nimeni că mașinile foarte complicate, cu foarte multe sisteme incorporate, sunt mai puțin fiabile. Aceste sisteme ne pot face viața mai ușoară, dar odată ce garanția a expirat, pot cauza mari bătăi de cap. Este cazul și lui Mercedes-Benz GLE. Chiar și în perioada de garanție, SUV-ul german creează probleme posesorilor și este catalogat drept unul dintre cele mai puțin fiabile SUV-uri pe care le poți cumpăra, conform Consumer Reports.

Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace se clasează pe locul doi în acest top, fiind considerat un SUV puțin competitiv, care nu are un raport preț-calitate bun și fiabilitate sub media clasei. Pe lângă prețul mare de achiziție, și mentenanța va fi pe măsură, iar problemele apar frecvent.

Land Rover Range Rover

Range Rover este ultimul SUV de pe această listă, dar primul când vine vorba de probleme. De-a lungul anilor, Range Rover nu s-a bucurat de o reputație prea bună când vine vorba de fiabilitate. Pe lângă riscul mare de defectare, și prețurile reparațiile sunt pe măsură pentru modelele Range Rover.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide