TOP 10 mașini pe care trebuie să le eviți. Proprietarii regretă că le-au cumpărat – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 apr. 2023 Știri auto

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini, proprietarii vor ca noul său vehicul să poată fi utilizat cât mai ușor și să nu le pună probleme. În definitiv, nimeni nu își dorește să stea cu mașini prin service mai mult decât o conduce, așa că trebuie să ne orientăm către modele fiabile, pe care să ne putem baza.

Canadienii de la Car Help Corner au alcătuit un top cu 10 mașini pe care cumpărătorii ar trebui să le evite. Este vorba despre modele care au un grad foarte mic de satisfacție oferit de cei care le-au deținut, potrivit datelor furnizate de Consumer Reports cu ajutorul unui studiu realizat în America de Nord.

Este vorba despre mașini care nu au satisfăcut nevoile clienților și au primit calificative slabe în clasamentele realizate de Consumer Reports. De asemenea, vom afla și care sunt cele mai bine cotate 5 mașini în urma acestui clasament.

VIDEO

 

TOP 10 mașini de care proprietarii nu au fost mulțumiți și nu le-ar mai cumpăra

10. Kia Forte

Potrivit studiului realizat de Consumer Reports, doar 51% dintre proprietari ar mai cumpăra o Kia Forte. Chiar dacă oferă un raport preț-calitate bun, oferind multe funcții și tehnologie, clienții se plâng de ținuta de drum, de motoarele slabe și de zgomotul din cabină. De asemenea, Kia Forte a avut probleme cu transmisiile automate CVT și dublu ambreiaj, dar și cu unele motoare.

9. Nissan Altima

La fel ca în cazul lui Kia Forte, doar 51% dintre posesorii de Nissan Altima ar mai cumpăra încă o dată mașina. Este considerat a fi un automobil mediocru, care nu excelează la niciun capitol. De asemenea, nu au nici un istoric foarte bun când vine vorba de fiabilitate, multe dintre probleme fiind legate de transmisia automată CVT.

8. Nissan Kicks

Următoarea mașină din acest clasament este încă un model Nissan, anume crossover-ul Kicks. Doar 49% dintre proprietarii de Nissan Kicks ar mai cumpăra o astfel de mașină. Chiar dacă ponderea proprietarilor care nu și-ar mai dori un Kicks este destul de mare, acest crossover rămâne o mașină accesibilă, destul de corectă, fără prea mari probleme legate de fiabilitate.

7. Volkswagen Taos

Doar 48% dintre posesorii de Volkswagen Taos ar mai cumpăra un astfel de SUV a doua oară. Este un procent destul de mic, mai ales că VW Taos este o mașină nouă, care nu a apărut de foarte mult timp pe piață. Cea mai mare problemă este că Taos costă destul de mult raportat la ceea ce oferă sau la alte modele din clasa sa.

6. Kia Seltos

Conform Consumer Reports, doar 48% dintre posesori se declară satisfăcuți de Kia Seltos. Acest model suferă de aceleași probleme precum Kia Forte sau alte modele de buget de la Kia. Nu excelează la confort, dinamică sau fiabilitate.

5. Jeep Compass

Doar 46% dintre posesorii de Jeep Compass spun că și-ar mai cumpăra o astfel de mașină. La fel ca VW Taos, Jeep Compass este considerat un model mult prea scump pentru ceea ce oferă, iar fiabilitatea lasă de dorit.

4. Mercedes-Benz GLA

Cel mai mic crossover/SUV din gama Mercedes-Benz nu se bucură de niște păreri prea bune din partea proprietarilor. Doar 45% dintre aceștia ar mai cumpăra un astfel de model a doua oară. Nu este o mașină tocmai ieftină, iar clienții au așteptări mai mari atunci când vine vorba de calitate, confort și fiabilitate.

3. Infiniti QX50

Cu o pondere a proprietarilor care ar repeta achiziția de doar 40%, Infiniti QX50 nu stă foarte bine în clasamentul Consumer Reports. Infiniti este în urma brandurilor premium precum BMW, Mercedes sau chiar Lexus. Tehnologia de care dispune este învechită, dar se pare că fiabilitatea nu este atât de rea.

2. Mercedes-Benz GLB

Dacă pe locul 4 l-am avut pe Mercedes-Benz GLA, pe locul al doilea vine fratele său, Mercedes-Benz GLB. Doar 39% dintre proprietari și-ar mai cumpăra un astfel de SUV. GLB suferă de aceleași probleme de care suferă și GLA, fiind mașini baza pe aceeași platformă tehnică.

1. Volkswagen Atlas Cross Sport

La vârful acestui stă Volkswagen Atlas Cross Sport, un SUV pe care producătorul german nu îl comercializează și în Europa. Doar 38% dintre proprietari și-ar mai cumpăra un Atlas Cross Sport, ceea ce îi conferă cel mai mic calificativ dintre toate mașinile noi de pe piața nord americană.

Care sunt mașinile de care proprietarii au fost mulțumiți?

La spectrul opus, mașinile de care proprietarii au fost foarte mulțumiți sunt Chevrolet Corvette, Porsche 911, Rivian R1T, Ford Maverick Hybrid sau Hyundai Ioniq 5, mașina care a stat la vârful clasamentului când vine vorba de satisfacția oferită proprietarilor. Toate aceste cinci mașini se bucură de un grad mare de mulțumire din partea posesorilor lor, un procent mare dintre ei spunând că ar repeta achiziția unei astfel de mașini.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide