TOP 10 SUV-uri deloc fiabile, care ar trebui evitate, conform analizelor efectuate în America de Nord – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 mart. 2023 Știri auto

CarHelpCorner ne aduce o listă cu 10 SUV-uri stricăcioase care ar trebui evitate. Modele la care fiabilitatea lasă de dorit, cu costuri mari de întreținere.

Lista creată de CarHelpCorner se bazează pe surse acreditate, cum ar fi Consumer Reports, organizație care se ocupă cu analizarea fiabilității mașinilor. Fiind un top făcut de canadieni, acesta se bazează pe modele vândute pe piața din America de Nord. Cu toate acestea, o parte dintre SUV-urile prezente în acest top pot fi întâlnite și pe piața din Europa. Dacă doriți să achiziționați un SUV pe care să îl țineți mulți ani, aceste variante nu se încadrează în cerințe.

SUV-uri cu probleme care ar trebui evitate – VIDEO

Nissan Pathfinder

Din cauza problemelor apărute la cutia de viteză automată CVT, Nissan Pathfinder este un model care ar trebuie evitat. Modelele mai vechi suferă de probleme la aceste transmisii, în special cele cu rulaj ceva mai mare. De cele mai multe ori, acestea nu pot fi reparate, așa că vor trebui înlocuite, iar costurile reparației sunt foarte mari.

Jeep Wrangler

Chiar dacă este unul dintre cele mai capabile SUV-uri de pe piață, Jeep Wrangler suferă de câteva probleme. Cu toate că este foarte potent în off-road, Jeep Wrangler nu este renumit pentru fiabilitate, în special dacă este un model mai vechi, și poate fi costisitor de reparat. Sunt mașini care își păstrează valoarea de revânzare, iar cei de la CarHelpCorner consideră că este mai rentabil să achiziționezi unul nou. În acest fel, mașina va avea garanție și nu ar trebui să fie o bătaie de cap.

Subaru Ascent

Lansat pe piață în 2019, Subaru Ascent s-a confruntat cu niște obstacole la capitolul fiabilitate, așa cum se poate întâmpla cu multe mașini complet noi, create de la zero. S-a numărat printre cele mai slab cotate SUV-uri în clasamentul Consumer Reports. Multe dintre probleme au apărut la partea electrică și la cutiile de viteză.

Volkswagen Atlas

Atlas este un SUV de mari dimensiuni pe care VW îl vinde pe piața din America de Nord, dar care pare că nu are o reputație atât de bună la capitolul fiabilitate. Pe timpul garanției nu s-au raportat atât de multe probleme. Situația se schimbă în momentul în care mașina iese din garanție. În comparație cu alte astfel de mașini, Atlas poate avea costuri mari de întreținere și este unul dintre cele mai slab clasate SUV-uri în studiile de fiabilitate Consumer Reports, având probleme cu motoarele, cutiile de viteză și componente electronice.

Ford Explorer

La fel ca Volkswagen Atlas, nici Ford Explorer nu poate fi considerat un SUV fiabil. Proprietarii au raportat tot felul de probleme, de la sistemul electric, la motoarele EcoBoost sau transmisiile automate cu 10 trepte.

Audi Q7

Audi Q7 nu este tocmai un SUV rău, în special dacă este achiziționat de nou. Problema intervine la exemplarele rulate. În America de Nord, acest SUV nu are o reputație prea bună pentru fiabilitatea pe termen lung. Fiind un SUV premium, mentenanța poate fi costisitoare, iar dacă se strică ceva, cu siguranță nu va fi ieftin de reparat. Exemplarele rulate pot fi mult mai ieftine, dar pot ascunde mari probleme.

BMW X5

BMW X5 este unul dintre cele mai importante nume din segmentul SUV-urilor premium. Cea mai nouă generație a sa este o alegere bună dacă vorbim de achiziția unei mașini noi. Povestea se schimbă atunci când vorbim de variante second-hand. Aceste mașini pot fi destul de stricăcioase, iar reparațiile pot fi destul de costisitoare, în special pentru exemplarele cu peste 160.000 km.

Volvo XC90

Chiar dacă SUV-ul suedez este un campion al siguranței, nu excelează la capitolul fiabilitate. Cel mai mare SUV al producătorului nu are o reputației atât de bună, situându-se destul de jos în clasamentul Consumer Reports. La fel ca rivalii săi de la Audi sau BMW, va fi scump de reparat dacă se întâmplă vreo defecțiune.

Mercedes-Benz GLE

Au trecut vremurile în care Mercedes construia mașini care puteau fi conduse milioane de kilometri fără mari probleme. GLE pare o idee bună, dar după câțiva ani de utilizare s-ar putea ca acest SUV de lux să demonstreze contrariul. Consumer Reports a desemnat Mercedes-Benz GLE ca fiind cel mai puțin fiabil SUV. Probleme pot apărea la motoare, cutii de viteză și în special la partea electrică.

Land Rover

Indiferent de modelul ales din gama producătorului britanic, pare că fiabilitatea nu este punctul forte. De-a lungul anilor, Land Rover nu s-a bucurat de o reputație prea bună când vine vorba de fiabilitate. Pe lângă riscul mare de defectare, și prețurile reparațiilor sunt pe măsură pentru modelele Range Rover. Probleme există la motoare, transmisii, tren de rulare, suspensie sau la instalația electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide