TOP 3 SUV-uri accesibile prin Programul Rabla 2024. Cele mai ieftine modele – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 15 apr. 2024 Știri auto

Programul Rabla 2024 a început în luna martie a acestui an cu bugete record. Am căutat cele mai accesibile SUV-uri pe care le poți cumpăra prin Rabla 2024.

Pentru 2024, Guvernul a făcut câteva schimbări pentru programul Rabla, cele mai notabile fiind în cazul tichetelor acordate pentru mașinile electrice, a căror valoare a scăzut la jumătate.

Prima de casare prin programul Rabla Clasic 2024 este de 7.000 de lei, pentru vehicule cu motor cu combustie internă. Pentru casarea a două mașini vechi, beneficiarul va primi un discount de 10.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini cu motor pe benzină sau motorină. Valoarea maximă pe care o pot accesa clienții este de 13.000 de lei, adică aproximativ 2.600 de euro.

Astfel, dacă sunteți în căutarea unui nou SUV de familie, există variante accesibile în piață, care se încadrează în cerințele programului Rabla 2024. În cele ce urmează, vom vedea cât costă fiecare dintre ele.

Cele mai ieftine SUV-uri prin Programul Rabla 2024

Începem cu un model foarte popular în România, anume Suzuki Vitara. SUV-ul japonez este disponibil în România doar cu motorizări hibride, cea mai ieftină variantă fiind reprezentată de motorul de 1,4 litri, cu tehnologie mild-hybrid. Prețul de pornire pentru o astfel de configurație este de 19.310 euro, dar prin programul Rabla mașina pornește de la 15.810 euro. Mai mult, Suzuki a anunțat recent un facelift pentru Vitara, astfel că ne așteptăm să îl vedem în România până la finalul anului.

Următorul SUV de pe lista noastră este MG ZS. Brandul britanic, care acum se află sub patronajul SAIC Motor, a revenit în România la finalul anului trecut și vrea să se impună pe piață cu modele accesibile. Cel mai ieftin SUV din gama MG este ZS. Având dimensiuni comparabile cu Vitara, ZS are un preț de pornire de 15.350 de euro. În configurație de bază, MG ZS folosește un motor de 1,5 litri pe benzină, ce dezvoltă 106 CP, cuplat cu o transmisie manuală cu 5 trepte.

Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim despre noua generație Dacia Duster. Noul SUV produs la Mioveni poate fi comandat și în România, cu primele livrări programate pentru începutul verii. Cea mai ieftină versiune costă 18.800 de euro. Dacă aplicăm reducerile prin Rabla 2024, anume valoarea maximă de 13.000 de lei, cel mai ieftin Duster ajunge să coste aproximativ 16.200 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide