Top 5 cele mai interesante oferte prin Programul Rabla 2023

Autor: Bogdan Bârliga 23 mart. 2023 Știri auto

Programul Rabla și Programul Rabla Plus pot fi accesate începând cu data de 24 martie, iar în acest an autoritățile au adus câteva modificări importante. Pe lângă aceste două scheme de finanțare în acest an șoferii vor putea accesa și Programul Rabla Local.

Ministerul Mediului a mărit bugetul alocat pentru Rabla și Rabla Plus până la suma de 1,5 miliarde de lei, iar pentru programul Rabla Local avem o schemă de finanțare de 240 de milioane de lei. În acest an avem și o primă de casare mai mare: de la 6.000 de lei (cât este a fost anul trecut) statul oferă acum 7.000 de lei. Dacă sunt casate două mașini vechi subvenția crește de la 9.000 la 10.000 de lei.

Pe de altă parte pentru programul Rabla Plus destinat achizițiilor de mașini electrice principala modificare este reprezentată de stabilirea unei valori maxime de 75.000 de euro cu TVA inclus pentru prețul de achiziționare a unui autoturism nou din acest segment.

Cele mai interesante oferte prin Programul Rabla 2023

Pentru acest top ne-am propus să găsim cele mai interesante oferte pentru mașinile noi disponibile în acest moment pe piața din România. Am luat în considerare raportul dintre preț și dotări, iar la capitolul motorizări am ales autoturismele cu date de consum cât mai mici și mașini electrice cu autonomie rezonabilă.

Toyota Yaris Hibrid

Citadina niponă este apreciată de șoferii români pentru fiabilitate și un consum foarte mic. Sistemul hibrid folosit de Toyota pentru Yaris are la bază un propulsor pe benzină de 1,5 litri cu o putere maximă de 116 CP. Datele oficiale indică un consum mediu în regim mixt de 3,8 litri pentru 100 de kilometri. Prețurile în România pentru varianta cu motorizare termică încep de la 18.640 de euro, iar pentru o Toyota Yaris Hibrid comenzile se pot plasa de la 21.740 de euro.

Dacia Jogger

Cel mai nou model lansat de producătorul de la Mioveni punctează în acest top prin sistemul de propulsie hibrid. Jogger utilizează sistemul E-Tech al Renault: break-ul dispune de un motor pe benzină de 1,6 litri și alte două unități electrice (unul cu rol de propulsor și altul cu rolul de generator). Sistemul oferă în total 140 de CP și un cuplu maxim de 205 Nm. Dacia Jogger promite performanțe dinamice bune și un consum rezonabil, dar am ales acest model și pentru că poate fi dotat cu numeroase accesorii specifice ieșirilor în natură. Prețul înainte de reducerile ce pot fi obținute prin Programul Rabla 2023 încep de la 23.750 de euro.

Tesla Model 3

Vânzările Tesla în România au crescut spectaculos și vedem pe străzi în primul rând tot mai multe unități Model 3. Prețul de pornire la noi începe de la 44.990 de euro și pentru acești bani primim versiunea dotată cu un motor electric de 283 CP și o autonomie conform standardului WLTP de aproximativ 491 de kilometri.

Renault Megane R.S. Ultime

Probabil ultima șansă să cumpărăm un hot hatch francez: modelul de performanță are sub capotă un propulsor de 1,8 litri capabil să ofere 300 CP și 420 Nm. Cu aceste date tehnice modelul francez de performanță poate efectua repriza de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde. În România un Renault Megane R.S. Ultime are un preț de bază de la 42.350 euro, iar cine comandă acum un exemplar îl va primi spre finalul acestui an.

Kia ProCeed GT

Fanii mașinilor break cu motorizări puternice ar trebui profite: Kia ProCeed GT este oferită în România cu propulsorul de 1,6 litri și 204 CP. Acest model cu un aspect sportiv poate fi cumpărat cu prețul standard de 31.848 de euro, iar prin reducerile oferite de stat se pot economisi sume importante.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota, Dacia, Tesla, Renault, Kia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide