Top 5 oameni din fotbalul românesc care au cele mai tari mașini

Autor: Promotor 02 iun. 2021 Știri auto

Parcările echipelor de fotbal arată uneori ca niște saloane auto. Supercarurile și SUV-urile de lux se află în topul preferințelor jucătorilor, antrenorilor și patronilor. Dar care sunt cele mai tari mașini din fotbalul românesc?

GALERIE FOTO

Adi Popa – Ford Mustang

Adi Popa de la Academica Clinceni are gusturi atipice pentru un fotbalist. Acesta și-a cumpărat un Ford Mustang de primă generație. Modelul din 1969, restaurat recent, are motor de 6,4 litri. Propulsorul livrează 390 de cai putere și este cuplat la o transmisie automată.

Deși a văzut lumina zilei cu mai bine de jumătate de an în urmă, Mustang-ul lui Adi Popa are servo-direcție. Fotbalistul resimte însă, absența unui sistem de aer condiționat. “Faci un pic de saună în ea”, glumea fotbalistul anul trecut, în emisiunea ProSport Live.

Denis Alibec

Denis Alibec a renunțat la McLaren-ul pe care plătise 170.000 de euro în anul 2017. Și-a dat seama că nu e tocmai o mașină potrivită pentru drumurile din România. Modelul lui, un 540C, avea – așa cum arată denumirea – 540 de cai putere. 320 km/h era viteza maximă a supercar-ului britanic, care accelera de la 0 la 100 km/h în 3,5 secunde.

Neplătit la acea vreme de clubul său, Denis a recunoscut că îi cerea mamei sale bani de benzină. „Da, i-am cerut 150 de lei”, spunea el atunci. Cel mai probabil, după ce a alimentat, n-a ajuns prea departe cu mașina cu motor V8. Oficial, consumul urban este de 16,5 l/100 km.

Gigi Becali, fan Maybach, în top 5 oameni din fotbalul românesc care au cele mai tari mașini

Gigi Becali

Gigi Becali a cumpărat primul Mercedes-Maybach GLS disponibil în România. Din nefericire pentru el, patronul FCSB a rămas fără permis chiar în timp ce conducea SUV-ul unic în țară. A accelerat până la peste 100km/h în localitate și a fost prins de radar. Becali a făcut contestație și are din nou dreptul de a-și conduce SUV-ul de lux pe drumurile publice. Mașina lui are motor V8 de 4.0 litri cu 585 de cai putere și 730 Nm. 184.770 de euro este prețul de pornire pentru Maybach GLS 600 4MATIC, condus de Gigi Becali.

În urmă cu 13 ani, Becali, posesor, la acea vreme, de limuzină Maybach, a oferit o imagine unică. Și-a „reparat” mașina cu ranga. Aripa față fusese îndoită în urma unei coliziuni cu un TIR.

Deși este fan Maybach, șeful de la FCSB a condus, în ultimii ani, și un Audi Q7. SUV-ul a fost achiziționat la începutul acestui an (vezi GALERIA FOTO). Anul trecut, Becali și-a adus acasă un Bentley Bentayga.

George Țucudean

George Țucudean a făcut furori pe șoselele patriei cu un Ferrari 458 GTB. Mașina îi fusese dată cadou de bunicul său în 2012. Supercarul italian ieșea în evidență în parcarea lui Dinamo. Țucudean, susținut financiar de familie, își ajuta colegii în perioada în care erau neplătiți.

ProSport scrie că fotbalistul mai conducea un Audi R8, un Porsche Panamera, un Mercedes-Benz Clasa S Coupe. În garajul său au ajuns și două SUV-uri: un BMW X6 și un Range Rover. Țucudean se laudă și cu o motocicletă Harley Davidson.

Mirel Rădoi, pe primul loc în top 5 oameni din fotbalul românesc cu cele mai tari mașini

Mirel Rădoi

Mirel Rădoi conduce un Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe. Mașina lui are motor V8 de 4.0 litri, care dezvoltă 639 de cai putere și 900 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie automată AMG Speedshift MCT 9-speed și la un sistem de tracțiune integrală 4MATIC+. În România, coupe-ul de performanță cu patru portiere are un preț de pornire de 157.190 de euro.

Mirel mai are acasă un Ferrari F12 Berlinetta. Este un supercar cu motor aspirat de 6,3 litri. Unitatea dezvoltă 730 de cai putere și 690 Nm și este cuplată la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Un Bentley Bentayga First Edition a ajuns în garajul de lux al lui Mirel Rădoi în 2019. Acesta îi ține companie unui Bentley Continental GT, cu care fostul international român a rămas fără permis în toamna anului 2008.

Un Rolls-Royce Cullinan completează flota exclusivistă a selecționerului. SUV-ul de lux are motor V12 de 6,75 de litri și este cotat la 300.000 de euro.

Mirel Rădoi ar fi mărturisit că, de-a lungul timpului, a cheltuit 6 milioane de euro pe mașini și ceasuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProSport/Cancan



Comentarii
Inchide