Top 5 greșeli jenante pe care le poți face în trafic

Autor: Elena Luchian 10 ian. 2020 Știri auto
Top 5 greșeli jenante pe care le poți face în trafic

Ai făcut-o intenționat sau, pur și simplu, ai greșit? E ok să recunoști, li se întâmplă și celor mai buni șoferi. Indiferent ce experiență avem la volan și indiferent de școala de șoferi la care am fost, cu toții facem greșeli la volan. Top 5 greșeli jenante pe care le putem face în trafic:

Ți se oprește motorul și ești primul la semafor

Ești primul la semafor și ți se oprește motorul, iar în spatele tău începe, ca la semnalul unui dirijor invizibil, concertul de claxoane. Intri în panică, rotești cheia în contact de mai multe ori, ambreiaj, accelerație, repede, repede, să pleci de pe loc. Parcă trec ore în câteva secunde și ăarcă auzi deja ce spun cei din spate: “Începătorul ăsta…” Și pe permisul tău scrie că ai luat examnul acum 10 ani.

Nu îți iese parcarea din prima și se face coloană în spatele tău

Instructorul auto ne-a învățat, pe vremea când urmam cursurile școlii de șoferi, punctele de reper pentru a putea efectua o parcare laterală corectă. Nu te-ai așezat bine, nu te-ai orientat bine și uite așa, mașina ta nu intră între cele două mașini între care ai vrut să parchezi. În spatele tău s-a format deja coloană, iar în mintea ta apare întrebarea: “Mai încerc sau caut alt loc?” Grea decizie!

Uiți semnalul pus

Ai dat muzica tare și nu auzi că semnalul tot merge, indicând o direcție în care nici nu vrei să mergi. Parcurgi așa sute de metri și îi derutezi pe cei din jur, care se întreabă ce ai de gând. Dacă nu vrei să dai muzica mai încet, s-ar putea să-ți fie de folos să arunci o privire în bordul mașinii tale din când în când. Vei afla informații prețioase despre cum… ai comis-o.

Îi tai calea altui șofer

Te uitai în stânga și te-ai dus în dreapta fără să stai prea mult pe gânduri? Sau ai făcut-o intenționat, crezând că ai loc, unde, de fapt, nu prea aveai? Să sperăm că șoferul pe care l-ai enervat a reușit să frâneze la timp și nu ați ajuns împreună la biroul de constatare a daunelor.

Cauți un loc de parcare și nu semnalizezi

Mergi încet, în căutarea unui loc de parcare și încurci o grămadă de șoferi. Trebuie să te gândești că ei nu-ți pot citi gândurile, nu au de unde să știe dacă vrei să parchezi, dacă vrei să virezi la stânga sau la dreapta, dacă vrei să întorci. Le-ar fi tuturor de folos dacă ai da semnal sau ai acționa luminile de avarie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pixabay



Comentarii
Inchide