Top 5 sfaturi pentru a vă proteja mașina de furtul catalizatorului

Autor: ProMotor 11 ian. 2023 Știri auto

Catalizatorul unei mașini este căutat de hoți deoarece conține metale prețioase precum platina, paladiul și rodiul, care au o valoare de piață ridicată. Hoții le pot vinde pentru a obține profit.

Iată câteva sfaturi pentru a vă proteja mașina de furtul catalizatorului.

Parcați-o într-o zonă bine luminată și sigură, atunci când este posibil. Acest lucru îi poate descuraja pe hoții care acționează, de obicei, pe întuneric.

Luați în considerare instalarea unei camere video de securitate în jurul zonei unde parcați frecvent mașina. Acest lucru poate ajuta la identificarea hoților și poate oferi dovezi Poliției.

Folosiți un dispozitiv de blocare special conceput pentru a proteja convertoarele catalitice. Aceste dispozitive antifurt se atașează de obicei în partea inferioară a vehiculului și fac dificilă pentru hoți îndepărtarea catalizatorului.

Dispozitive antifurt și sistem de alarmă pentru protejarea catalizatorului

Luați în considerare posibilitatea de a grava numărul de identificare a vehiculului (VIN) pe catalizator, sau a numărului de înmatriculare al mașinii. Acest lucru poate face mai dificilă vânzarea catalizatorului furat de către hoți și, de asemenea, poate facilita identificarea și returnarea piesei furate de către Poliție.

Instalați un sistem de alarmă. Dacă mașina dvs. este dotată cu un sistem de alarmă, aceasta poate descuraja hoții să se apropie de mașina dvs. și să încerce să fure catalizatorul.

În cele din urmă, rămâneți vigilenți și raportați poliției orice activitate suspectă pe care o remarcați în jurul mașinii dumneavoastră parcate, sau în zona în care parcați de obicei.

Este important de reținut că niciuna dintre aceste măsuri nu garantează prevenirea furtului, dar pot reduce riscul. Este recomandabil să fiți la curent cu tendințele și metodele folosite de hoți pentru a fura catalizatoare și să vă adaptați măsurile de prevenire în consecință.

De asemenea, este important de știut că modelele mai noi de autoturisme au avut în vedere designul de protecție, astfel încât este dificil de îndepărtat catalizatorul, iar asta înseamnă că modelele mai vechi de mașini sunt mai predispuse să devină ținta hoților.

Vehiculele cel mai des furate sunt cele care sunt cu un catalizator ușor de accesat și îndepărtat. Unul dintre cele mai vizate modele este Toyota Prius.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com



Comentarii
Inchide