TOP 5 SUV-uri de familie din Olanda. Prețurile nu depășesc 8.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 30 iun. 2023 Știri auto

Piața migrează în mod categoric către SUV-uri, indiferent de clasă, mărime sau motorizare. Aceste mașini au ajuns în topul preferințelor clienților, surclasând cu mult clasicele sedanuri sau modelele break.

În ultimii ani, piața auto a migrat către SUV-uri, atât producătorii, cât și cumpărătorii. Clienții își doresc astfel de mașini, iar producătorii onorează cererea cu mai multe modele de tip SUV sau crossover.

Aceste modele ajung să fie mai scumpe decât niște mașini obișnuite dat fiind că sunt mai mari, poate chiar mai bine dotate, altele au și tracțiune integrală. Astfel că prețurile nu sunt cele mai mici. Aici intervin alternativele la mâna a doua, dintre care am ales 5 modele care s-ar putea preta destul de bine celor ce caută o mașină de familie. Toate mașinile pot fi găsite pe site-ul de anunțuri Autoscout24.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan se numără printre cele mai populare SUV-uri compacte aflate pe piață în acest moment, ba chiar urmează să primească și o nouă generație. Fiind un model care împarte componente cu alte mașini din Grupul Volkswagen este ușor de reparat, iar piesele se găsesc ușor.

Am ales un exemplar din 2008, cu motorul de 2,0 litri diesel, ce produce 140 CP. În plus, este conectat la o cutie automată și are și tracțiune integrală. Chiar dacă a parcurs 281.886 de kilometri, mașina încă arată bine atât la exterior, cât și la interior. Nu sunt vizibile rupturi ale tapițeriei, ceea ce este un semn bun. Prețul cerut este de 7.950 de euro.

Dacia Duster

Aproape că am putea spune că Duster este definiția unui SUV accesibil. Într-adevăr, are neajunsurile sale, dar are și părți bune, cum ar fi abilitățile în off-road sau costurile mici de exploatare.

În această listă am inclus un exemplar din prima generație, fabricat în 2010, cu doar 165.521 de kilometri la bord. Este o echipare Laureate, cu motorul de 1,6 litri, pe benzină, care produce 105 CP. Mașina are cutie de viteză manuală cu 6 trepte și sistem de tracțiune integrală. Prețul cerut este de 7.250 de euro.

Renault Koleos

Poate că nu este un nume la fel de popular precum Tiguan, dar Renault Koleos merită luat în considerare, mai ales că prețurile pe piața mașinilor rulate nu sunt atât de mari. Am găsit un exemplar din 2008, destul de bine echipat, cu motorizarea de 2,5 litri, pe benzină, ce produce 173 CP. Mașina a parcurs 190.296, are interior din piele, navigație și climă pe două zone. Prețul cerut pentru acest Koleos este de 4.440 de euro.

BMW X3

Includem și câteva modele premium, printre care și un BMW X3 din 2010, fiind un facelift al primei generații ale SUV-ului compact bavarez. Mașina are 268.693 la bord și este echipată cu motorul de 2,0 litri, pe motorină, care produce 177 CP. De asemenea, acest motor este cuplat la o transmisie automată cu 6 rapoarte.

Mașina se prezintă bine, exteriorul este îngrijit, iar cabina este foarte curată, fără rupturi sau alte defecte. Fiind o mașină premium, ne putem aștepta de la materiale mai calitative și dotări de confort suplimentare. Mașina are navigație, climatizare automată, oglinzi electrice și faruri cu xenon. Prețul cerut este de 7.645 de euro.

Volvo XC90

Ultimul, dar nu cel din urmă SUV de pe lista noastră este Volvo XC90, un exemplar din prima generație. Puține mașini oferă nivelul de practicalitate de care acest SUV dispune, dar și un nivel sporit al siguranței. La acestea se adaugă dotările precum scaunele din piele, electrice, cu memorie și încălzite, climatizarea pe două zone, dar și un motor puternic, de 2,9 litri, ce produce 272 CP și este conectat la o transmisie automată. Acest exemplar din 2004 a parcurs 283.269 de kilometri, dar încă arată bine, chiar dacă nu mai este deloc o mașină nouă. Prețul cu care se vinde acest Volvo XC90 este de 7.950 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoscout24


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide