TOP 6 SUV-uri second-hand ieftine. Modele din Germania care costă mai puțin de 5.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 18 mai 2023 Știri auto

SUV-urile sunt la mare căutare, iar piața de automobile second-hand este locul ideal în care să cauți un SUV la un preț accesibil, chiar și în aceste vremuri în care prețurile mașinilor continuă să crească.

Într-o piață auto în care cererea pentru modelele de tip SUV este din ce în ce mai mare, iar prețurile mașinilor continuă să crească, alternativele second-hand pot reprezenta o idee bună pentru oamenii care nu dispun de bugetul necesar pentru a achiziționa o mașină nouă.

Tocmai din acest motiv, am căutat printre ofertele second-hand din Germania pentru a găsi câteva SUV-uri accesibile, pentru toate buzunarele, la prețuri care nu depășesc suma de 5.000 de euro.

TOP 6 SUV-uri ieftine ce pot fi găsite în Germania

1. Nissan X-Trail

Cu aspectul său robust și pătrățos, Nissan X-Trail este un SUV accesibil, dar cu capabilități decente în teren și spațiu suficient pentru întreaga familie. Exemplarul pe care l-am găsit este din 2005 și are 191.332 de kilometri parcurși. Mașina este echipată cu motorul de 2.2 litri diesel și 136 CP, motor legat la o cutie manuală cu 6 trepte și un sistem de tracțiune integrală. Prețul cerut pe acest Nissan X-Trail este de 4.950 de euro.

2. Dacia Duster

Nu puteam lăsa la o parte nici SUV-ul autohton, Dacia Duster, unul dintre cele mai apreciate modele accesibile la nivel european, nu doar în România. Mașina pe care am găsit-o este fabricată în 2012, fiind o echipare Laureate dotată cu motorul de 1,6 litri de 105 CP și instalație de GPL. Transmisia este manuală cu 5 trepte, dar fără sistem de tracțiune integrală. Rămâne o mașină simplă, cu un motor fiabil, cu doar 173.460 de kilometri. Prețul cerut pentru acest Duster este de 4.999 de euro.

3. Hyundai Tucson

Hyundai Tucson rămâne până în ziua de astăzi unul dintre cele mai populare SUV-uri compacte. Cea mai nouă generație a SUV-ului coreean a fost cel mai vândut SUV de segment C din Europa. Cel pe care l-am ales este fabricat în 2009 și are doar 84.000 de kilometri, un rulaj foarte mic. Mașina se prezintă în stare bună atât la interior, cât și la exterior, iar motorul cu care este echipată este cel de 2.0 litri, pe benzină, cu 141 CP. Prețul cerut este de 4.999 de euro.

4. Toyota RAV4

Cel mai popular model la nivel global în 2022 a fost chiar Toyota RAV4. Un astfel de model nou-nouț are un preț de pornire de 39.319 euro în România, dar am ales un exemplar second-hand, din 2006, cu 324.809 de kilometri parcurși. Este echipat cu motorul de 2.2 litri diesel, care produce 177 CP, fiind conectat la o transmisie manuală, iar interiorul este din piele neagră. Prețul cerut este de 4.950 de euro.

5. SsangYong Rexton

Rexton este cunoscut pentru trenul de rulare preluat de la Mercedes-Benz. Exemplarul ales este echipat cu motorul de 2.7 litri, pe motorină, care produce 163 CP. Acest exemplar produs în 2006 și are 199.500 de kilometri, conform anunțului. Nu este în stare perfectă, având câteva defecte la exterior și urme de uzură la interior, dar ar putea reprezenta o opțiune bună pentru cei ce caută un SUV capabil și spațios la un preț accesibil. Acest SsangYong Rexton costă 4.999 de euro.

6. BMW X3

Ultimul, dar nu cel din urmă, este prima generație de BMW X3. Al doilea SUV produs de BMW nu caută să fie un off-roader, ci mai degrabă să ofere un comportament bun pe asfalt, asemenea unei mașini obișnuite. Am ales un model din 2006, cu 246.000 de kilometri parcurși și un motor de 2.0 litri diesel, care produce 150 CP. Mașina vine echipată cu transmisia manuală cu 6 trepte și se află în stare bună, cu excepția unei îndoituri pe laterala stângă și a volanului de pe care s-a cojit vopseaua. Prețul cerut pentru acest BMW X3 este de 4.999 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: mobile.de


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide