Toyota anunță că Hilux va primi o versiune electrică în 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 27 mart. 2024 Știri auto

Toyota a confirmat oficial că o versiune electrică a pick-up-ului Hilux urmează să fie lansată în 2025. Noul model ar putea ajunge și în Europa.

Toyota nu se numără printre producătorii care se grăbesc să adopte mobilitatea pur electrică, dar începe să includă modele cu zero emisii în gama sa. Următorul pas îl va face cu versiunea electrică a camionetei Hilux, a cărei lansare a fost confirmată pentru anul viitor.

Președintele diviziei thailandeze a producătorului auto a anunțat că va dezvălui o variantă complet electrică a camionetei Hilux până la sfârșitul anului 2025. Hilux este un model foarte important pentru Toyota. Un concept complet a camionetei a fost prezentat pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare a producătorului auto în Thailanda. La acea vreme, Toyota a spus că prototipul a fost parțial dezvoltat în țară, care este un centru de producție pentru regiune.

Toyota Hilux va primi o versiune electrică în 2025

Noriaki Yamashita, președintele filialei din Thailanda a producătorului japonez a confirmat că o versiune de producție a camionetei electrice este foarte aproape de lansare. Cu toate acestea, Yamashita nu a clarificat unde va fi fabricat viitorul Hilux electric. Yamashita a menționat că înainte de a intra în producție, pickup-ul va fi supus testării în orașul Pattaya, situat în estul Thailandei.

Orașul este de așteptat să primească aproximativ o duzină de camioane electrice luna viitoare, care vor fi utilizate ca vehicule de transport public în populara destinație turistică. Anunțul Toyota vine la doar câteva zile după ce guvernul thailandez a anunțat Isuzu va produce o versiune complet electrică a camionetei D-Max în Thailanda, începând cu 2025.

Este posibil ca viitoarea versiune electrică a lui Toyota Hilux să ajungă și în Europa. Deocamdată, lansarea europeană a lui Hilux EV nu a fost însă confirmată. Noua versiune ar urma să fie bazată pe conceptul Hilux Revo BEV, prezentat în urmă cu doi ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide