Toyota ar putea lansa un supercar electric în viitor. Primele imagini cu conceptul FT-Se

Autor: Ionuț Vîlciu 16 oct. 2023 Știri auto

Toyota a publicat primele imagini cu un nou concept ce pare că prefigurează un nou supercar electric. Conceptul FT-Se urmează să fie prezentat oficial în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia.

Toyota a publicat noi imagini cu conceptul FT-Se, un exercițiu de design care ar putea anunța un nou supercar cu propulsie complet electrică. Producătorul japonez a prezentat două concepte care vor debuta la Salonului de Mobilitate din Japonia, în data de 26 octombrie. Ambele concepte sunt vehicule electrice și sunt denumite FT-Se și, respectiv, FT-3e.

Toyota FT-Se este cel mai interesant dintre cele două noi concepte, deoarece întruchipează o mașină sport dezvoltată de divizia sport GR. Toyota descrie această mașină drept „una dintre opțiunile pentru mașinile sport în era neutră din punct de vedere a emisiilor de carbon” și spune că folosește expertiza pe care Gazoo Racing a dobândit-o în sporturile cu motor în ultimii ani.

Toyota pregătește două noi concepte complet electrice

FT-Se se remarcă imediat prin profilul foarte jos, dar și prin lățimea caroseriei. Mașina nu seamănă cu nimic din portofoliul de modele sportive ale producătorului japonez, nici cu GR 86, nici cu noua Supra. În partea din spate sunt vizibile stopurile LED subțiri care se arcuiesc în sus și de-a lungul aripioarelor verticale subțiri de pe ambele părți ale caroseriei. Teaser-ul arată, de asemenea, o insignă GR proeminentă așezată pe spoilerul spate și putem vedea, de asemenea, un difuzor pronunțat, finisat în negru.

Un alt teaser ne arată un fragment din interiorul mașinii. Observăm un instrumentar de bord digital și două ecrane separate pentru sistemul de infotainment. Cele două ecrane flanchează un volan asemănător celor folosite pe modelele pregătite pentru cursele pe circuit. Producătorul auto spune că acest concept urmărește „stabilitatea și performanța aerodinamică” și va suporta actualizări software.

Cât despre FT-3e, acesta înfățișează un crossover electric, cu un design aerodinamic. Conceptul prezintă zeci de LED-uri montate în partea de jos a ușilor, iar acestea pot afișa nivelul de încărcare al bateriei, temperatura interioară sau calitatea aerului din cabină.

Toyota consideră că ambele concepte reprezintă mai mult decât instrumente de transport fizic și că vor oferi „bucuria personalizării călătoriei, precum și funcții convenabile pentru navigarea fără stres a informațiilor din zona locală”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide