Toyota Harrier, un SUV destinat pieței asiatice, a ajuns la o nouă generație – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 17 apr. 2020 Știri auto

Toyota a lansat primele fotografii și detalii ale crossover-ului Harrier, model destinat exclusiv pentru piața Japonia.

Programat să ajungă la dealerii locali în iunie 2020, noul Toyota Harrier se bazează pe platforma TNGA (GA-K). Acest lucru înseamnă că împarte detalii tehnice cu cel mai recent Toyota RAV4 și nu cu Lexus RX, așa cum se întâmpla la primele două generații. Noua arhitectură permite o caroserie extrem de rigidă, cu un centru de greutate scăzut.

Trecerea la platforma TNGA (GA-K) permite folosirea unui nou tren de rulare precum și a noii transmisii Shift-CVT. Acesta folosește motorul pe benzină de 2,0 litri cu patru cilindri Dynamic Force oferă 171 CP și 207 Nm cuplu. Unitatea este adaptată la transmisia Shift-CVT cu tracțiune față ăn standard sau cu tracțiune integrală, opțional.

Versiunea hibridă este disponibilă în configurații FWD și AWD. Primul combină un motor electric pe benzină de 2,5 litri  cu 178 CP și un motor electric de 120 CP  pentru versiunea cu tracțiune pe puntea față. Modelul AWD adaugă un motor montat pe spate de 54 CP, rezultând o putere totală 219 CP.

Ambele variante hibride prezintă o transmisie electrică continuă variabilă. Momentan nu sunt disponibile cifre legate de economia de combustibil, dar Toyota susține performanțe superioare pentru ambele motoare ale lui Harrier.

Reperele de design includ farurile LED elegante, subliniate de elemente cromate. Designul interior amintește de noul RAV4, dar este departe de a fi identic. Consola centrală are în mijloc un ecran tactil de 12,3 inci pentru sistemul de navigație. Constructorul susține că interiorul noului Harrier oferă un confort și un nivel de zgomot mai redus datorită utilizării unor materiale fotoabsorbante și de control al vibrațiilor, care sunt extrem de eficiente.

Așa cum era de așteptat, Harrier vine în standard cu Toyota Safety Sense, care include un sistem de pre-coliziune ce detectează pietonii în timpul zilei și noaptea, precum și pe bicicliști în timpul zilei.

Galerie foto Toyota Harrier

Toyota Harrier

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=_fmmK4GNAHY&feature=emb_title

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota



Comentarii
Inchide