Toyota recheamă în service 3,2 milioane de mașini la nivel global

Autor: ProMotor 05 mart. 2020 Știri auto
Toyota recheamă în service 3,2 milioane de mașini la nivel global

Toyota a declarat miercuri că va organiza o campanie de rechemare în service pentru 3,2 milioane de vehicule din întreaga lume. Problema ar fi la pompa de combustibil care ar putea duce la blocarea motorului.

Producătorul japonez a anunțat încă din luna ianuarie că va rechema în service 696.000 de vehicule din SUA pentru remedierea problemelor la pompa de combustibil care poate opri funcționarea motorului și duce la blocarea lui.

Săptămâna aceasta aflăm că rechemrea afectează 3,2 milioane de vehicule la nivel mondial. Sunt afectate modele precum Lexus, Toyota Land Cruiser, Toyota Camry, Toyota Corolla și multe alte modele care se vând în Statele Unite.

Potrivit Toyota, motoarele vehiculelor echipate cu această pompă de combustibil pot înceta să funcționeze, defecțiune semnalizată prin aprinderea martorilor din bord. Ca urmare, motorul poate rula defectuos, determinând oprirea vehiculului, sau probleme la pornire. Dacă defecțiunea apare la viteze mai mari, ar putea crește riscul de accident.

Pentru a repara problema, dealerii Toyota și Lexus vor înlocui pompa de combustibil cu una îmbunătățită, fără costuri pentru proprietarii vehiculelor afectate.

Toyota a spus că proprietarii vor fi anunțați până la începutul lunii mai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide