Transbucegi, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, a fost redeschis turiștilor

Autor: Marius Vișan 08 iun. 2020 Știri auto

Pe data de 5 iunie autoritățile au luat decizia redeschiderii DJ 713, cunoscut și sub numele de Transbucegi, după ce au constatat că turiștii pot circula în siguranță pe el.

„În urma verificărilor efectuate pe DJ 713, în data de 05.06.2020, de către reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița și ai Poliției Orașului Sinaia, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova, împreună cu personalul Direcției Generale Infrastructură Locală a Consiliului Județean Dâmbovița, s-a constatat faptul că acest drum județean întrunește în prezent condițiile specifice necesare pentru desfășurarea în siguranță a circulației rutiere. În acest sens, vă anunțăm că, începând cu data de 05.06.2020, ora 12:00, s-a redeschis circulația publică pe întreg traseul DJ 713 DN 71 – Șaua Dichiului – Cabana Piatra Arsă, km 0+000 – 16+383”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmbovița.

Transbucegi a fost închis pe durata sezonului rece, întrucât infrastructura rutieră de pe traseu a fost afectată de fenomene meteorologice nefavorabile (ninsoare, vijelii, vânt puternic), care au condus la doborârea unor cantități însemnate de vegetație forestieră.

Anul acesta au fost efectuate atât lucrări care au vizat degajarea drumului de arborii căzuți pe partea carosabilă, cât și lucrări de întreținere și reabilitare a parapetelor de protecție, rigolelor pentru scurgerea apei pluviale, precum și refacerea elementelor de semnalizare verticală afectate, scrie Adevarul.ro.

Despre Tranbucegi

Tranbucegi sau Drumul Babelor este una dintre cele mai spectaculoase șosele la înălțime din România, după Tranfăgărășan și Transalpina.

Transbucegiul, după cum sugerează și numele, șerpuiește pe o lungime de aproximativ 20 km printre masivele Munților Bucegi, făcând legătura între județele Prahova și Dâmbovița.

Drumul Babelor se desprinde din drumul național DN 71, ce leagă Sinaia de Târgoviște. Demarat în anul 2010 și finalizat în 2013, proiectul a avut un cost de aproximativ 51 milioane de lei, suma suportată de consiliile județene pe teritoriul cărora se desfășoară acest drum.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide