Trei Mercedes AMG de ultimă generație au rămas pe…cărămizi. Hoții le-au furat toate roțile

Autor: Radu Țuțulan 26 dec. 2023 Știri auto

Trei Mercedes AMG de ultimă generație, aflate într-o reprezentanță auto, au rămas pe cărămizi de beton, după ce hoții au dat o spargere de proporții și au furat toate roțile mașinilor.

Acest jaf de proporții s-a petrecut într-o reprezentanță de mașini din Coburg, Germania.

Hoții au reușit să fure toate anvelopele de la trei Mercedesuri AMG și au lăsat mașinile pe blocuri de beton, relatează Bild.

Cum au rămas cele trei Mercedes AMG fără roți

Nu este foarte clar cum au reușit hoții să pătrundă în reprezentanță. Cert este că jaful a avut loc în noaptea de 16 spre 17 decembrie, între orele 17:00 și 7:00.

Hoții au intrat în curtea unde erau parcate mașinile noi și, rând pe rând, au dat jos roțile mașinilor de lux.

Cel mai probabil au folosit un cric hidraulic de mare tonaj. Iar după ce au dat jos roțile, au așezat în locul acestora câte o cărămidă de beton. Apoi, au coborât Mercedesurile pe aceste dale.

Cât valorează roțile furate

Hoții au plecat cu trei seturi complete de roți de înaltă calitate. Două dintre seturi au fost furate de la modele Mercedes G Class și unul de la CLE Coupe.

În urma lor au lăsat mașinile suspendate pe blocurile de beton și o pagubă considerabilă. Prejudiciul estimat de dealerul auto e de câteva zeci de mii de euro.

Deocamdată, autoritățile nu au reușit să identifice pe autorii jafului. Poliția caută martori și a cerut ajutorul oricui ar fi putut observa persoane sau vehicule suspecte în zona comercială în cauză, la momentul săvârșirii faptei.

Cât costă o roată de Mercedes-Benz G Class

În momentul în care vorbim de o roată, cu totul, trebuie să avem în vedere că această e formată din jantă și anvelopă.

De exemplu, prețul unui set de 4 jante originale, la mâna a doua, pornește de la aproximativ 4.000 de euro. La care se adaugă prețul anvelopelor, care e de cel puțin 500 de euro bucata.

Astfel, un set complet de roți, compus din jante și anvelope, se poate vinde la mâna a doua cu 6.000 – 7.000 de euro. Iar cele noi pot depăși 10.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Bild / ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide