Trimiși în judecată la 5 ani după ce au fost prinși că luau șpagă. Patru angajați RAR Gorj vor fi judecați

Autor: Radu Țuțulan 25 aug. 2023 Știri auto

În 2018, trei ingineri și un mecanic de la RAR Gorj, au fost prinși că luau șpagă pentru înmatricula mașini din străinătate, dar abia după 5 ani dosarul a fost finalizat și cei patru au fost trimiși în judecată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj i-a trimis în judecată pe cei patru angajați RAR Gorj sub acuzația de luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și fals intelectual.

Patru angajați RAR Gorj vor fi judecați

Cei trei ingineri și mecanicul au fost prinși, în 2018, că luau bani pentru a înmatricula mașini din străinătate.

Aceste mașini erau din Marea Britanie și nu respectau normele europene.

Deși mașinile aveau farurile fixate neregulamentar, în certificatele de omologare angajații RAR Gorj au scris că nu au depistat nereguli.

Trimiși în judecată la 5 ani după ce au fost prinși că luau șpagă

Conform rechizitoriului, citat de Gorjonline.ro, unul dintre cei trei ingineri RAR „a pretins şi primit suma totală de 8.650 lei şi 50 euro pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a omologa în vederea înmatriculării, mai multe autoturisme aduse din U.K.”.

Și ceilalți sunt acuzați de fapte similare. Alături de cei patru angajați RAR, a fost trimis în judecată și un om de afaceri, acuzat că a dat mită pentru ca mașina lui sa treacă testul noxelor.

Totuși, procurorii nu au explicat de ce au întârziat 5 ani înainte de a trimite acest dosar în instanță. Mai ales că în 2018 a fost organizat un flagrant și angajații RAR Gorj au fost prinți cu mita în buzunar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide