Un Audi A8 dispărut în Germania, de 750.000 de lei, a fost depistat de vameșii români – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 03 ian. 2023 Știri auto

Un autoturism căutat de autoritățile din Germania a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

Mașina, marca Audi A8, fabricată în anul 2022, era căutată de autoritățile din Germania. Autoturismul se afla în posesia unui cetățean român.

„În seara zilei de 29.12.2022 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate, ocazie cu care a fost descoperit un autoturism marca Audi A8, în posesia unui cetăţean român, identificat pe raza localității Constanța”, transmite Poliția de Frontieră.

Șoferul mașinii voia să vândă autoturismul pentru 120.000 de euro

Bărbatul român, în vârstă de 39 de ani, în posesia căruia a fost găsită mașina, intenționa să vândă autoturismul oricărei persoane de bună credință contra sumei de 120.000 euro.

„În urma verificărilor specifice și a cooperării operative cu autoritățile europene, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează fiind semnalat ca bun căutat în vederea confiscăriialertă introdusă de autorităţile din Germania cu o zi înainte. Autoturismul, evaluat la aproximativ 750.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai transmit reprezentanții instituției.

VIDEO

Audi transportat lângă covoare

Un caz în care a fost implicată tot o mașină marca Audi, furată în Germania, a avut loc în septembrie 2021. Mașina era ascunsă într-un TIR care transporta covoare. TIR-ul trecea prin Vama Giurgiu, iar la volan se afla un cetățean iranian în vârstă de 55 de ani.

„Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, covoare, dar şi un autoturism marca Audi A6 55 TFSI quattro din 2018, evaluat la 273.000 de lei (circa 55.000 de euro). Toate aceste bunuri erau încărcate din Iran pentru Germania”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Giurgiu emis la acel moment.

Pentru faptele săvârșite, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide