Un constănțean de 73 de ani a fost amendat pentru că a mers pe contrasens pe A2

Autor: Andreea Ditcov 04 ian. 2023 Știri auto
Un constănțean de 73 de ani a fost amendat pentru că a mers pe contrasens pe A2

Un constănțean în vârstă de 73 de ani a fost amendat de polițiști, după ce a mers pe contrasens pe Autostrada Soarelui.

Bărbatul a primit o amendă de 2.900 de lei și a rămas fără permisul de conducere pentru următoarele 120 de zile, după ce a condus kilometri buni pe contrasens pe A2.

„În urma unui apel 112, efectuat la data de 1 ianuarie a.c., privind conducerea unui autovehicul pe contrasens, pe Autostrada A2, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 au efectuat verificări, în vederea stabilirii situației de fapt, a identificării conducătorului auto și luării măsurilor legale care se impun. Astfel, a fost identificat autoturismul în cauză, dar și conducătorul auto, un bărbat, de 73 de ani, din municipiul Constanța.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, precum și cu măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 120 de zile”, a transmis IPJ Constanța.

Se pare că bărbatul, rezident al municipiului Constanța, este șoferul care a condus pe contrasens și care a fost filmat, apoi postat pe rețelele de socializare.

Șoferii de pe A2, surprinși de constănțeanul de pe contrasens

Amintim că o mașină a fost filmată în timp ce se afla pe contrasens pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Constanța – București. Un alt șofer care a fost martor al momentului a publicat clipul video pe rețelele de socializare, afirmând că mașina în cauză avea numere de constanța.

„Avea 120 km/oră. Am sunat la 112, am dat detalii de loc, la ce kilometru”, a scris Mihai Stan, cel care a filmat întreaga scenă.

„M-am intersectat cu el! Am apucat să îl claxonez. Eram pe banda 1, el circula pe contrasens pe banda 2, fără niciun stres. Avea viteză peste 100km/oră. Am sunat imediat la 112 și mi-au spus că mai aveau o sesizare. Sper să primească ceea ce merită!”, a spus un alt participant la trafic, Marian Mocanu.

„M-am intersectat cu el. Eram pe banda 1, am sunat imediat la 112 si mi-au spus ca mai aveau o sesizare, sper sa primească ceea ce merită”, a spus un alt șofer.

Situația, din păcate, nu este unică. O tânără din Arad a fost surprinsă pe A1, mergând pe contrasens. Tot pe A1 a avut loc în urmă cu un an un accident în care cinci persoane au fost rănite.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide