Un crater uriaș a „înghițit” două mașini pe o stradă din Napoli: „E un miracol că suntem în viață!” | VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 22 feb. 2024 Știri auto

Un crater uriaș s-a format pe o stradă din orașul italian Napoli și a înghițit două mașini. Tinerii care se afla în interiorul uneia dintre acestea au spus că e un miracol că au scăpat cu viață.

​Doi tineri se simt ”norocoşi că sunt în viaţă” după ce maşina în care se aflau a fost înghiţită de o dolină apărută în dimineaţa zilei de miercuri pe un drum din districtul Vomero al oraşului italian Napoli.

Cei doi au fost salvaţi de soldaţi care se aflau întâmplător în zonă.

Un crater uriaș a „înghițit” două mașini pe o stradă din Napoli

Ca o ironie, incidentul a avut loc pe drumul numit „Străzi Sigure” (Strade Sicure).

Un crater s-a format în câteva secunde și a înghițit o maşină parcată. Aproape concomitent a fost „înghițit” și un autoturism în care se aflau doi tineri.

Este un miracol că suntem în viaţă. Ar fi putut fi mult mai rău” a declarat Giulio Delle Donne, unul dintre cei doi tineri, care este şi consilier municipal, scrie Hotnews.ro.

Suntem în viaţă datorită intervenţiei rapide a personalului militar al armatei. La mai puţin de o secundă după (ce maşina a plonjat în dolină), un copac s-a prăbuşit şi o conductă de apă s-a spart. Trei soldaţi din Grupul Campania al Armatei Italiene, implicaţi în operaţiunea „Strade Sicure” şi care se aflau în zonă, au venit şi ne-au salvat. A venit şi un trecător. Era la scurt timp după ora 4 dimineaţa. Conducta de apă s-a spart şi puteam fi acoperiţi de apă. Din fericire, am scăpat cu doar câteva zgârieturi. După toate aceste evenimente, sperăm că se va decide în sfârşit cartografierea stării structurilor şi sistemelor”, a adăugat tânărul.

Primarul din Napoli, Gaetano Manfredi, a declarat că problema este că oraşul din sudul Italiei are un sistem de canalizare care nu a mai fost întreţinut de mulţi ani.

Suntem în curs de implementare a unui proiect de monitorizare continuă a reţelei de canalizare şi apă, iar aceasta ne va permite să efectuăm o întreţinere preventivă”, a declarat edilul.

Cu diametre variabile, de la câţiva metri la peste 1 km, adâncimi de până la 100 m şi suprafeţe de la 0,17 la 150.000 m2, dolinele sunt forme de relief exocarstice cu aspect de depresiune în formă de pâlnie, mai mult sau mai puţin rotundă, rezultate din dizolvarea rocilor solubile de la suprafaţă, în special calcar.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube - TG2000, X - Tgr Rai Campania


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide