Un Ferrari, distrus aproape complet, s-a vândut cu 1,7 mil. euro. De ce e considerat atât de valoros

Autor: Radu Țuțulan 28 aug. 2023 Știri auto

Un Ferrari 500 Mondial, din care n-a mai rămas decât un far întreg, după ce a fost distrus total în urmp cu 50 de ani, s-a vândut la licitație cu fabuloasa sumă de 1.7 milioane euro.

Acest Ferrari 500 Mondial a fost construit în 1954. Este doar unul dintre cele 13 modele realizate, purtând pe caroserie semnătura Pininfarina.

Dar ceea ce îl face și mai valoros este faptul că e al doilea Mondial construit, conform numărului de serie: 0406 MD.

Ferrari 500 Mondial lovit, a ars și distrus total

După ce a participat la o serie de curse în Italia, acest Ferrari 500 Mondial a fost vândut în 1958 în America. Unde au urmat alți 4 ani de curse, înainte de a fi revândut, în 1962.

Noul proprietar i-a înlocuit motorul cu un V8 american, dar nu a reușit să se bucure prea mult de noua mașină. Aceasta a fost implicată într-un accident, urmat de incendiu, iar Ferrari-ul 500 Mondial a fost distrus în totalitate.

Nu a mai rămas din el decât un morman de fiare arse, contorsionate și ruginite. Dar incredibil de valoroase, din punct de vedere al istoriei curselor auto și al dezvoltării mărcii Ferrari.

Vândut cu 1.7 milioane euro

După accident, epava a trecut prin proprietatea mai multor pasionați de automobilism. Iar în 1978 a ajuns în posesia lui Walter Medlin, care l-a conservat cât de bine a putut, dată fiind starea în care se afla mașina.

Acum, a fost scos la vânzare prin celebra casă de licitații RM Sothebys, care l-a evaluat și i-a stabilit un preț de pornire de aproximativ 1 milion de euro.

De ce a fost considerat atât de valoros:

  • Este ce de-al doilea Ferrari 500 Mondial construit și doar unul dintre cele 13 exemplare originale construite cu caroseria tip păianjen concepută de Pininfarina;
  • În 1954 a fost condusă de Franco Cortese, pilot devenit celebru după ce a obținut pentru Ferrari primul titlu la general;
  • Mașina a concurat la Mille Miglia, Targa Florio și Imola Grand Prix.

Dar a fost considerat și mai valoros de cel care l-a cumpărat. Acesta a fost dispus să plătească aproape 1.73 milioane de euro pentru a intra în posesia acestui Ferrari 500 Mondial.

În 2019, aceeași casă de licitații a vândut tot un model 500 Mondial Spider, dar în stare perfectă, cu peste 3,7 milioane de euro.

Va avea oare puterea, noul proprietar, să restaureze și să readucă la viață această mașină istorică?

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RM Sothebys


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide