Un fost șef de la Rutieră nu poate justifica venituri de peste 100.000 de euro

Autor: Cristian Agatie 23 iul. 2021 Știri auto

Un fost șef de la Rutieră nu poate justifica venituri de peste 100.000 de euro, obținute în perioada exercitării funcției publice cu statut special (polițist). Polițistul mai este cercetat într-un alt dosar mai vechi.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 465.507 lei (echivalentul a 106.554 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Marius Maghiari, în perioada exercitării funcţiei publice cu statut special (poliţist).

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Marius Maghiari, scrie Agerpres.

Fost şef al Serviciului Accidente din Brigada Rutieră a Capitalei, Marius Maghiari, a fost trimis în judecată în anul 2016 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, alături de alţi poliţişti, într-un dosar în care este acuzat că a muşamalizat un accident rutier pe care l-a produs.

Un fost șef de la Rutieră nu poate justifica venituri de peste 100.000 de euro. Poliția Română se zbate în corupție

Poliția Română este îngropată în scandaluri cu polițiști corupți, iar vedete sunt de regulă cei care se ocupă de permise auto și înmatriculări. În cel mai recent, fostul șef SPCRPCIV Suceava, Finiș Florin Valy, a fost reținut de DNA, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată. Acesta ar fi primit direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, sume de bani cuprinse între 70 lei și 500 euro.

Acest dosar are legătură cu cel în care, în noiembrie 2020, un număr de 14 persoane au fost reținute pentru 24 de ore pentru permise de conducere obţinute fraudulos şi înmatriculări ilegale de vehicule. Printre acestea, șeful Compartimentului Regim Permise Suceava, care, în funcție de numărul de candidați care fraudau proba teoretică, putea încasa cu titlu de mită peste 20.000 euro într-o singură zi.

Desigur, polițiștii noștri sunt mici copii pe lângă cei din alte țări corupte, așa cum este Rusia, de pildă. Aici, un șef de la Rutieră și-a pus în casă WC-uri aurite din banii luați ca mită.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide