Un Genesis G80 2021 a luat foc. Cel mai frumos sedan coreean a fost lansat în luna martie – VIDEO

Autor: Marius Vișan 09 iun. 2020 Știri auto

Un Genesis G80 model 2021 a marcat o premieră nedorită în Coreea de Sud. A devenit primul exemplar al acestui model care a fost cuprins de flăcări.

Lansat pe piața coreeană la sfârșitul lunii martie, noul Genesis G80 primise recenzii foarte bune până în prezent. Cu toate acestea, o femeie în vârstă de 54 de ani nu a reușit să se bucure de noul ei sedan Genesis pe care îl cumpărase de curând. Compartimentul motorului a luat foc pe autostrada din provincia Namhae spre Jinju.

Intră în galeria foto

După ce a observat flăcările de sub capotă șoferița a oprit mașina. Pompierii au ajuns rapid la fața locului și au stins focul în aproximativ șapte minute. Din fericire femeia a ieșit imediat din mașină așa că nu au existat victime.

Cu toate acestea, daunele aduse mașinii sunt semnificative. Capota și bara de protecție din față au ars complet, părți ale apărătorilor din față s-au topit și vopseaua a fost afectată grav de incendiu.

Potrivit unui oficial al departamentului de pompieri Changwon, cauza incendiului nu a fost determinată. Ca întotdeauna în astfel de cazuri există două ipoteze: un defect al vehiculului sau o eroare a șoferului. Poliția și pompierii încearcă să stabilească cauza exactă a accidentului.

Genesis G80 ar fi putut lua foc de la niște resturi de carton

Întrucât acesta a fost primul caz în care un Genesis G80 2021 a luat foc, Hyundai Motor Company a început o anchetă. Șoferița a spus că, înainte de a intra în tunel, a văzut niște resturi de carton pe șosea.

Deoarece traficul era aglomerat, nu a putut să le evite și a ales să treacă peste acele resturi de hârtie. La scurt timp după aceea, un martor i s-a aprins în bord, așa că a decis să tragă pe dreapta la ieșirea din tunel. În acel moment focul deja se declanșase.

După accident, un filtru de aer parțial ars a fost găsit la fața locului, ceea ce indică faptul că frecarea dintre filtrul de aer prins sub mașină și asfalt ar fi putut crea scântei. Această succesiune nefericită de evenimente ar fi putut duce la incendierea mașinii.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide