Un hoţ a furat o mașină chiar din faţa locuinţei proprietarei. Ce au decis polițiștii după ce victima și hoțul s-au împăcat?

Autor: Marius Vișan 05 iun. 2020 Știri auto
Un hoţ a furat o mașină chiar din faţa locuinţei proprietarei. Ce au decis polițiștii după ce victima și hoțul s-au împăcat?

Pe data de 4 iunie un hoț a furat un autoturism chiar din fața locuinței proprietarei. S-a întâmplat în Vâlcea – Ocnele Mari. Ulterior, după anunțarea furtului, polițiștii au descoperit că victima și hoțul se cunoșteau.

În ziua respectivă, tânărul a fost în vizită pe la proprietara autoturismului, iar când a plecat, fără știrea gazdei, i-a luat cheile de la mașină. După ce a fost prins, făptașul a declarat că trebuia urgent să-şi vadă iubita aflată într-o altă localitate, la 60 de kilometri depărtare.

Faptul că nu are permis de conducere și că se afla și sub influența băuturilor alcoolice nu l-a împiedicat să plece la drum.

Hoţul a fost reținut pentru de 24 de ore

„Tânărul a relatat că a sustras autovehiculul cu intenția de a se deplasa la Drăgășani. S-a împăcat cu partea vătămată, înlăturând răspunderea penală pentru infracțiunea de furt în scop de folosință, dar polițiștii îl cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea.

Hoțul a fost reținut pentru de 24 de ore. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă, deși, dacă nu are și alte fapte la activ, are mari șanse să scape doar cu control judiciar, scrie Adevărul.ro.

Furturi de autoturisme în 2019

În anul 2019 au fost înregistrate 1.993 de furturi de autoturisme, în creștere cu 5,9% fata de anul anterior, când fuseseră raportate 1.882 de furturi de autoturisme. O altă numărătoare arată că tot anul trecut au existat 12.746 de furturi de bunuri din acestea, în scădere cu 4,6% fata de 2018, când au fost raportate 13.364 de furturi de bunuri din autovehicule, au transmis reprezentanții IGPR.

Polițiștii arata că, din cazuistica ultimilor ani, a rezultat că hoții de autoturisme apelează, în general, la următoarele moduri de operare:
-Utilizarea de dispozitive electronice pentru dezactivarea sistemelor de siguranță;
-Forțarea încuietorilor și contactului;
-Sustragerea mașinii profitând de neglijenta proprietarilor care pleacă „doar un minut” și le lasă pornite sau cu cheile în contact.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide