Un român a traversat Europa cu mașina, fără a avea permis auto. Cum a fost prins de polițiști?

Autor: Marius Vișan 05 iun. 2020 Știri auto

Un șofer român în vârstă de 40 de ani i-a lăsat cu gura căscată pe polițiștii austrieci, după ce aceștia au constatat că șoferul a circulat aproape un an de zile fără permis auto.

Bărbatul de 40 de ani ajunsese deja în Austria, aproape de granița cu Italia, când mașina i-a luat foc. Cu această ocazie, polițiștii sosiți la locul incidentului a descoperit că românul nu avea actele în regulă şi i-au întocmit dosar penal.

Intră în galeria foto

Cu această ocazie oamenii legii au constatat că bărbatul traversase jumătate de continent la volanul unui autoturism, deși nu avea permis de conducere auto. De altfel, el nu avusese niciodată un astfel de document și a mărturisit că mergea așa de aproape un an.

Incendiul l-a dat de gol pe român

S-a întâmplat pe data de 3 iunie. Incendiul a izbucnit la motorul mașinii conduse de cetățeanul român. Șoferul, care în acel moment se afla în dreptul localității Villach-Magdalen, a reușit să iasă de pe autostradă și să tragă pe dreapta înainte ca flăcările de la motor să provoace o tragedie.

La scurt timp, incendiul a fost stins de un angajat al companiei care se ocupă cu întreținerea străzilor și care trecea întâmplător prin zonă. Autoturismul românului a suferit însă daune serioase la motor și la partea din față, fiind necesară tractarea lui.

Românul de 40 de ani s-a ales astfel cu un dosar penal și riscă să ajungă la închisoare, informează Adevarul.ro.

Cum se pedepsește condusul fără permis în România

Conducerea fără permis auto este o abatere gravă sancţionată sever de Codul Rutier şi chiar de Codul Penal. Cei care conduc fără permis de conducere, precum şi cei care încredinţează maşină pentru a fi condusă de o persoană care nu are permis de conducere riscă dosar penal şi chiar pedeapsa cu închisoarea. Conform art. 335 din Codul penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu deţine permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Adevarul.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide