Un timișorean s-a prezentat la RAR cu un exemplar Rolls-Royce Shadow vechi de cinci decenii

Autor: Mihai Morcovescu 15 iun. 2022 Știri auto

În ultima vreme, la reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român (RAR) au ajuns tot mai multe mașini istorice. Deși au o vechime considerabilă, acestea arată foarte bine și sunt în perfectă stare de funcționare. Un astfel de automobil de colecție a ajuns zilele trecute la RAR Timiș. Este vorba despre un model Rolls-Royce Shadow, care a fost fabricat în 1972.

Ce motor are modelul Rolls-Royce Shadow ajuns la RAR?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Limuzina de lux britanică a fost fabricată între anii 1965 și 1980. Prima generație Shadow a fost produsă până în 1976, în timp ce Shadow II a fost produsă din 1977 până în 1980. Până în prezent, acesta este modelul cu cel mai mare volum de producție dintre toate mașinile Rolls-Royce.

Între 1965 și 1969, Shadow a fost propulsat de un motor V8 de 6,2 litri și 172 CP. În ultimii zece ani mașina a avut sub capotă un V8 de 6,75 litri și 189 CP. În ambele cazuri motorul era cuplat la o transmisie automată Turbo Hydramatic 400 produsă de General Motors.

Un model Rolls-Royce Shadow din 1972 a ajuns zilele trecute pe mâinile specialiștilor de la RAR Timiș pentru verificare şi omologare. Așa cum ne-a obișnuit și în cazul altor bijuterii pe patru roți, și de această dată RAR a promovat limuzina britanică pe pagina sa de Facebook.

„O capodoperă a ingineriei britanice din urmă cu exact 50 de ani, Rolls-Royce Shadow (1972), la RAR Timiş. Luxosul automobil are un motor pe benzină de 6,75 litri. Împreună cu varianta Shadow II, produsă din 1977, acest model a fost automobilul cu cel mai mare volum de producţie dintre toate cele fabricate de Rolls-Royce”, au transmis cei de la Registrul Auto Român.

Un astfel de Rolls-Royce Shadow din 1972 se vinde în momentul de față cu prețuri cuprinse între 19.000 și 26.000 de euro.

Sursa: RAR/Facebook

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RAR/Facebook


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide